Halálra tapostak több embert egy madagaszkári stadion előtt

Legkevesebb tizenöt embert taposott halálra szerda este a tömeg Madagaszkár fővárosának, Antananarivónak egyik stadionja előtt.

Forrás: MTI2019. 06. 27. 7:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindez röviddel az előtt történt, hogy a szigetország függetlenségi napjának alkalmából megrendezett koncert megkezdődött volna a sportlétesítményben.

Richard Ravalomanana, a madagaszkári védelmi minisztérium egyik államtitkára elmondta, hogy a tömeg erővel akart bejutni egy lezárt kapun keresztül a koncertre.

A tömegben további 80 ember megsérült, és félő, hogy a halottak száma még emelkedhet, mert néhányuk állapota válságos – mondta Olivat Rakoto Alson, a főváros egyik kórházának vezetője, ahová a csődület áldozatait beszállították.

A tragédia Madagaszkár függetlenségének 59. évfordulóján történt. Tavaly szeptemberben hasonló incidens volt ugyanabban a stadionban. Az Afrikai Kupa egyik selejtező meccsének kezdete előtt legalább egy embert halálra taposott a tömeg és negyvenheten megsérültek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.