Hamarosan megtelhetnek az osztrák intenzív osztályok

Ausztriában két héten belül megtelhetnek a koronavírusos, Covid-19-es betegek számára elkülönített kórházi ágyak az intenzív osztályokon – figyelmeztetett Herwing Ostermann, az osztrák közegészségügyi intézet vezetője pénteken.

Forrás: MTI2020. 11. 06. 19:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ostermann előrejelzése szerint a kedden életbe léptetett újabb korlátozások ellenére november 18-ig a koronavírusos betegeknek számára elkülönített ágyak (800 intenzív osztályos ágyból 750) megtelhetnek.

Daniela Schmid, az egészségügyi és élelmiszerbiztonsági ügynökség járványügyi szakértője elmondta, hogy egyre nehezebb felkutatni a fertőzések eredetét, és az esetek mindössze 27 százalékában koronázza siker az erre irányuló erőfeszítéseket. A fertőzöttek átlagéletkora jelenleg 43 év – tette hozzá.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter sajtótájékoztatóján elmondta: a második hullám sokkal erősebb és komolyabb az országban, mint az első volt. Ennek ellenére úgy véli, nem tanácsos további szigorításokat életbe léptetni, amíg nem tudják, milyen hatásuk van a legfrissebb intézkedéseknek. A kormány csak jövő pénteken ül össze újra, hogy megvitassa a további lépések szükségességét. Anschober azt várja, hogy a következő hetekben érezhetően javulni fog a helyzet. A miniszter szerint az a cél, hogy elkerüljék a kórházak telítődését, illetve azt, hogy az orvosoknak fontossági sorrendet kelljen kialakítaniuk a koronavírusos betegek között.

Keddtől éjszakai kijárási tilalom lépett érvénybe Ausztriában, illetve bezárták a kávézókat, a szórakozóhelyeket és az éttermeket. A gyárak, a boltok, az óvodák és az alsófokú iskolák továbbra is nyitva vannak, de a középiskolák és az egyetemek már átálltak távoktatásra.

Pénteken bejelentették, hogy 6464 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, csaknem százzal kevesebbet, mint előző nap. Csütörtökön 7416-tal rekordot döntött az új fertőzöttek száma. Pénteken 41 újabb halottról számoltak be. Négyszázhuszonegy beteget ápolnak intenzív osztályon. Anschober szerint az adatok továbbra is riasztóak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.