Hamis útlevéllel rendelkező migránst fogtak el Krétán

A turistaidény alatt szinte naponta tartóztat fel a rendőrség hamis okmányokat birtokló migránsokat.

Forrás: MTI2020. 07. 27. 18:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötvenhat, hamis okmánnyal más európai országokba tartó illegális bevándorlót vettek őrizetbe a görög hatóságok Kréta szigetén.

A görög rendőrség hétfői közlése szerint Iráklio és Haniá repülőterén 25 férfi és 31 nő mutatott fel hamis okmányt, hogy így utazhasson tovább Németországba, Olaszországba, Franciaországba, Lengyelországba, Svájcba és Hollandiába.

A görögországi turistaidény alatt szinte naponta tartóztat fel a görög rendőrség hamis okmányokat birtokló illegális bevándorlókat. Ez a mostani szezonban sem változott, annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt jóval kisebb a forgalom.

Az embercsempészek jól jövedelmező üzletet csináltak az okmányhamisításból, amióta az Európába irányuló balkáni migránsútvonalat lezárták. Rendőrségi források szerint minőségtől függően egy hamisított úti okmány ára 500 és 3000 euró (173 ezer és egymillió forint) között mozog.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.