Harminc napra felfüggesztik az EU-ba való beutazást

Az Európai Bizottság elnöke nemrég a G7 országcsoport vezetőivel is egyeztetett, velük is ismertette a beutazási korlátról szóló javaslatot.

2020. 03. 16. 16:46
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak kevesebb utazással lehet kezelhetőbb a vírus – közölte nemrég Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, bejelentve: az EU harminc napos beutazási korlátot javasol a blokkon kívüli országok polgárainak. Utóbbi alól az orvosok, az európaiak harmadik országokban élő családtagjai, a diplomaták, illetve az fuvarozásban részt vevők jelenthetik a kivételeket.

A javaslat holnap az állam- és kormányfők virtuális csúcstalálkozóján kerül terítékre.

Von der Leyen nemrég a G7 országcsoport vezetőivel is egyeztetett, velük is ismertette a beutazási korlátról szóló javaslatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.