Már 3 ezer felett a halálos áldozatok száma Svédországban

Meghaladta a 3 ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak a száma Svédországban – jelentették be csütörtökön a svéd egészségügyi hatóságok.

Forrás: MTI2020. 05. 07. 20:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 10,3 milliós Svédországban az utóbbi 24 órában 99 új koronavírusos halálesetet jegyeztek fel, ezzel 3040-re emelkedett a Covid-19 betegségben elhunytak száma. A diagnosztizált fertőzöttek száma 24 600 fölött van.

Anders Tegnell járványügyi szakértő újságíróknak elmondta: eddig sikerült a járványt olyan keretek között tartani, hogy a megbetegedések nem terhelik túl az egészségügyi ellátórendszert. A járvány kirobbanása óta 1645 fertőzött került intenzív osztályra.

Más észak-európai országokkal ellentétben, amelyek a bezárkózás stratégiáját választották a járvánnyal szemben, Svédország nem vezetett be kijárási korlátozásokat, mert úgy ítélte meg, hogy a drasztikus intézkedések nem hatékonyak olyan mértékben, amely igazolná azok káros társadalmi hatásait.

Egyedül az 50 főnél népesebb rendezvényeket tiltották be, illetve nem lehet látogatni az idősotthonokat sem. Minden egyéb tekintetében a kormány annyit kért az emberektől, hogy „viselkedjenek felelősen” a járvány idején, és tartsák be az egészségügyi ajánlásokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.