Hat biológiai nem létezik egy texasi képviselő szerint

Felhördülést váltott ki Texasban egy demokrata képviselő kijelentése, aki szerint nem két, hanem hat biológiai nem létezik – írja a Híradó.hu.

Forrás: hirado.hu2021. 05. 02. 8:22
null
Pristina, 2019. október 10. Felvonuló a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok (LGBT) közösség tagjainak a heteroszexuálisokéval egyenlõ jogokat követelõ harmadik, évenkénti demonstrációján Pristinában 2019. október 10-én. MTI/EPA/Valdrin Xhemaj Fotó: Valdrin Xhemaj
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

James Talarico demokrata párti képviselő a texasi közoktatási bizottság előtt szólalt fel, amelynek témája volt a transznemű középiskolai sportolók kizárása az állami versenyeken való részvételtől. A törvényhozás említett tagja szakmája szerint angoltanár, és mesterfokú oktatáspolitikai diplomát szerzett a Harvardon – számolt be a The Washington Times alapján a hiradó.hu.

– A legfontosabb dolog, amire fel akarom hívni a figyelmüket az az, hogy a modern tudomány egyértelműen elismeri, hogy kettőnél több biológiai nem létezik – jelentette ki Talarico a meghallgatáson.

Talarico kifejtette, hogy az X- és az Y-kromoszómán alapuló tudományos álláspont szerint „valójában hat biológiai nem létezik”: nemcsak XX (nő) és XY (férfi), hanem egyedülálló X, XXY, XYY valamint XXXY is. – A lényeg, hogy tudományos szempontból a nemiség csak egy spektrum, ami gyakran félreértésekre ad okot – mondta a képviselő.

Beth Stelzer, a Mentsük meg a női sportot (Save Women Sports) elnevezésű csoport vezetője vitába szállt a képviselő X- és Y-kromoszómán alapuló magyarázatával. Olyan tanulmányokra hivatkozott, amelyek „bizonyítják, hogy a férfiak fölénye (az atlétikában) megváltoztathatatlan, és valóban csak két nem létezik”.

– A többi – Talarico által említett – nem szexuális fejlődési rendellenesség, azok ugyanis az XX- vagy az XY-kromoszómák variánsai. De ettől még a férfi vagy a női nemiség rendellenességei – tette hozzá Stelzer.

Dinesh D’Souza texasi republikánus szenátor minderre úgy reagált a Twitteren, hogy „ebben az esetben csupán az ember (Talarico) hülyesége az, ami nyilvánvaló” – írta a The Washington Times.

Borítókép: felvonuló a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok (LGBT) közösség tagjainak a heteroszexuálisokéval egyenlő jogokat követelő demonstrációján Pristinában (MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.