Hindu szélsőségesek elevenen égettek el egy muszlim fiatalt Indiában

Hindu szélsőségesek újabb erőszakcselekményt követtek el Indiában felekezeti kisebbségek tagjai ellen, ezúttal egy 17 éves muszlim fiatalt égettek el elevenen – közölte a Kathpress katolikus hírügynökség szerdán.

Forrás: MTI2019. 07. 31. 18:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kathpress az UCANews ázsiai katolikus hírügynökségre hivatkozva arról számolt be, a Mohd Háled névre hallgató fiatalt kerozinnal öntötték le és felgyújtották, mert elutasítottai a hindu Rám isten dicsőítését.

Háledet az Uttar Prades-i Varanaszi egyik kórházába szállították súlyos égési sérülésekkel, de életét már nem tudták megmenteni. Gratian Mundadan, Bijnor nyugalmazott katolikus püspöke az UCANews-nak nyilatkozva megrázónak nevezte a történteket, ami rettegéssel tölti el a békés indiai lakosokat.

Az országot és Uttar Prades államot is a hindu nacionalista Indiai Néppárt (Bháratíja Dzsanata Párt, BJP) irányítja. A keresztény és muszlim kisebbségek azt vetik a BJP szemére, hogy megtűri a hindu vallás nevében elkövetett erőszakcselekményeket, így a hindu szélsőségesek muszlimok ellen bosszúból elkövetett gyilkosságait, amiért állítólag szent állatnak tekintett teheneket öltek le.

Narendra Modi miniszterelnök hindu nacionalista pártja, a BJP nyerte nagy fölénnyel az idén a indiai parlamenti választásokat. Az Alliance Defending Freedom vallásszabadságot védő szervezet június végén ezzel összefüggésben azt sérelmezte, hogy az újraválasztott Modi második hivatali idejének május 30-i kezdete óta Uttar Pradesben és további öt indiai államban sorozatos erőszakcselekmények történtek a helyi keresztények ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.