A balkáni útvonalon a helyzet kiszámíthatatlan és instabil marad

Recep Tayyip Erdoğan tegnapi brüsszeli látogatása eredménytelenül zárult. Továbbra is arra kell számítanunk, hogy a balkáni útvonalon a migrációs nyomás nőni fog, a helyzet kiszámíthatatlan és instabil marad. Egy azonban biztos: nekünk Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, ezért továbbra is teljes erővel védjük a déli határokat – hangsúlyozta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Forrás: FACEBOOK.COM/HOLLIKISTVAN2020. 03. 10. 14:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A török-görög határon kialakult helyzettel kapcsolatban a kormánypárti politikus videót töltött fel a Facebook-oldalára:

„Nézzük át az elmúlt napok legfontosabb bevándorlással kapcsolatos történéseit, amelyről lehet, hogy lemaradtál: Törökország másfél hete megnyitotta kapuit az Európába igyekvő illegális migránsok százezrei előtt, de szerencsére a jobboldali görög kormány éber volt és azonnal elrendelte a határok lezárását és védelmét. De még így is több tízezer illegális migráns jutott el Európa határához. A hatalmas migránsáradattól még Brüsszel is annyira megijedt, hogy azonnal belátta: 2015-ben Magyarországnak igaza volt a határvédelemmel kapcsolatban, ezért rögtön gyorssegélyt nyújtott a görög kormánynak a határaik védelméhez. Tegnap este Törökország és az Európai Bizottság elnöke találkozott egymással. Mivel ez a találkozó nem vezetett eredményre, ezért arra kell számítanunk, hogy a balkáni útvonalon a nyomás nőni fog, a helyzet kiszámíthatatlan és instabil marad. Ráadásul a koronavírus-járvány tovább növeli a veszélyt. Egy azonban biztos, nekünk Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, ezért továbbra is teljes erővel védjük a déli határokat” – zárta videó üzenetét Hollik István.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.