Home office lehetőség a tokiói metróban

New Yorkban nem várják el a zaklatással vádolt kormányzó lemondását; a franciák a járvány után is hordanák a maszkot. Svédországban a rendőrök otthonát is támadják; Tokióban home office lehetőséget biztosítanak a metrón.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 03. 16. 19:04
null
Párizs, 2021. március 8. Rendőrök ellenőrzik a párizsi Saint-Martin-csatorna partján a napozó és beszélgető embereket 2021. március 7-én. A rendőrség megtiltotta az alkoholfogyasztást Párizs belvárosában, mivel a koronavírus-fertőzöttek száma továbbra is nő. MTI/AP/Lewis Joly Fotó: Lewis Joly Forrás: MTI/AP/Lewis Joly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A New York-iakat nem érdekli a kormányzó szexuális zaklatási ügye

New York demokrata kormányzóját, Andrew Cuomót hét nő vádolja szexuális zaklatással, valamint szövetségi nyomozás is folyik ellene, mert állítólag kozmetikázta egy New York-i idősek otthonának a koronavírushoz köthető halálozási statisztikáit. A két eset miatt a demokrata párt Cuomo lemondását követeli, aki erre viszont nem hajlandó, sőt New York lakosságának többsége szerint a kormányzó már megfelelően válaszolt az állításokra, így nem szükséges lemondania. A szavazók többsége abban is bizonytalan, hogy a kormányzó ellen felhozott vádak egyáltalán szexuális zaklatásnak minősülnek-e.

Forrás: THEBLAZE.COM; SCRI.SIENA.EDU

A franciák szerint sosem lesz már normális élet

Minden második francia úgy gondolja, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzet mentálisan elviselhetetlen. A franciák 71 százaléka biztos abban, hogy a korábban megszokott élethez már soha nem térhetnek vissza. Ötven százalékuk szerint a családtagjaikat sem üdvözölhetik többé puszival. A válaszadók 74 százaléka a járvány után is viseli majd a maszkot, különösen a tömegközlekedési eszközökön, szűk egyharmaduk pedig még a családtagok látogatásakor is magán tartja majd.

A járvány nehézségei azonban a franciák 34 százalékára pozitívan hatottak, ők komoly változásokat szeretnének elérni a járvány előtti életükhöz képest.

Forrás: LEPOINT.FR

A rendőrök otthonait is támadják Svédországban

Tavaly volt a legtöbb lövöldözés Stockholmban: 2020-ban összesen 148 esetben használtak lőfegyvert bűnelkövetők az előző évi 87-hez képest. Egyre nehezebb a rendőrtoborzás, sok rendőr inkább más hivatást választana. A kormány idénre plusz 1,5 milliárd koronával (54 milliárd forinttal) többet biztosít a rendvédelmi szervezetnek, de a kezdőfizetések még az állami szektoron belül is alacsonynak mondhatók. Ezenkívül a rendőrök elleni fenyegetések sem teszik vonzóvá a szakmát, több esetben az egyenruhások lakhelyei ellen követtek ellen robbantásos támadásokat.

Forrás: Bulletin.nu

Tokióban home office kabinokat telepítettek a metróba

A Fuji Xerox japán multinacionális vállalat CocoDesknek elnevezett home office kabinjai a nyilvános vécékhez hasonló méretűek, egy iroda felszereltségét és kialakítását biztosítják. Ez egy padlószőnyeggel ellátott kabin íróasztallal, LCD-monitorral, konnektorokkal, wifi-csatlakozóval és légkondicionálással. A CocoDeskben akár videókonferenciát is lehet tartani, a kabinok hangszigeteltek.

Egyelőre hatvan kabint helyeztek el a tokiói metró több állomásán, a munkahelyeket interneten lehet előre lefoglalni. A bérleti díj 15 percenként 250 jen (700 forint), de havibérletre is van lehetőség. A kabinokat a használat után nem fertőtlenítik.

Forrás: 20MINUTES.FR

(Borítókép: Rendőrök ellenőrzik a párizsi Saint-Martin-csatorna partján a napozó és beszélgető embereket 2021. március 7-én. A rendőrség megtiltotta az alkoholfogyasztást Párizs belvárosában, mivel a koronavírus-fertőzöttek száma továbbra is nő. Forrás: MTI/AP/Lewis Joly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.