Hongkongi tüntetések – Ismét üzemel a hongkongi metró

Ismét üzemel vasárnaptól a hongkongi metró, de csak részlegesen, és este 9 óra után bezárják, hogy helyreállítsák a hálózat eszközeiben és állomásaiban két nappal ezelőtt keletkezett károkat – közölte a helyi közlekedési vállalat, az MTR.

Forrás: MTI2019. 10. 06. 11:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a 93 állomásból csupán 45 működik majd. Ennek oka, hogy pénteken a hálózat több állomását vandál támadás érte. A helyreállításhoz idő kell, hogy a be- és kijáratokban, jegykezelő berendezésekben és más eszközökben keletkezett károkat kijavítsák.

A metró szombaton teljesen leállt. Pénteken rendkívül heves tüntetések voltak a Kínához tartozó városállamban azt követően, hogy Carrie Lam hongkongi kormányzó bejelentette: tilos lesz az arcot eltakaró maszkot viselni az illegális és engedély nélküli tüntetéseken.

A tiltakozók gyújtópalackokat dobáltak, barikádokat emeltek és kirakatokat törtek be, összecsaptak a rendőrökkel. A hatósági emberek megsebesítettek egy 14 éves fiút a tiltakozó tömegben.

A városban hónapok óta tüntetnek az erősödő kínai befolyás ellen, demokratikus reformokat és a kormányzó távozását sürgetve.

Kedden, a Kínai Népköztársaság megalakulásának 70. évfordulóján is heves, erőszakba torkolló megmozdulások voltak több helyszínen. Több ezren vonultak az utcákra azt követelve a Kínai Kommunista Párttól, hogy „adja vissza a hatalmat a népnek”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.