Időhajlítók

Az EU legnagyobb problémája.

2019. 03. 27. 14:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EU több polgárának is nagyon kényelmetlen volt, hogy évente kétszer hajnalban fel kellett kelni és előre, vagy hátra huzigálni a lakásában található időmérők összességén a mutatókat. (Már ha elhisszük, hogy ezért bárki is felkelt.)

Finn testvéreink léptek először és követelték a miniszterelnöküktől, hogy elegük van a sötétségből, legyen náluk immár örök nyár. Legalábbis nyári időszámítás.

Szó szót, tett tettet követett. Brüsszelig jutott az ügy… Lett is népszavazás ebben az eget rengető, az EU jövőjét döntően befolyásoló ügyben. Miben másban?

Négy és fél millió uniós polgár szavazott is, ami elsőre soknak tűnik, de ha hozzátesszük, hogy az Európai Uniónak több százmillió választópolgára van, ez a szám elenyésző.

Ezen 4 és fél milliónak a többsége a nyári időszámítás mellett tette le a voksát. Lett is nagy ováció Brüsszelben, hiszen kinyilvánult a népakarat. Heuréka!

Juncker tavaly ősszel sietett is kijelenteni, hogy a nép szava, Isten szava (Ja, nem!), csak azt, hogy a nép szava(zata) a legfontosabb, így soha többé nem kell senkinek hajnalban kelnie márciusban és októberben a sötétben a mutatókkal babrálni. Nyári időszámítás lesz az EU-ban és punktum!

Azért nem eszik olyan forrón a kását, állítgatjuk az órákat még 2021-ig az Európai Parlament minapi döntése értelmében, és akkor is az egyes tagországok megválaszthatják, hogy téli, avagy nyári időszámításban maradnak-e.

Ha ez így marad, és tényleg minden ország választhat, akkor kell majd csak igazán állítgatni az órákat, ha valaki átlépi hazájának határait. A bosszúság megmarad, de legalább ezzel is eltelt egy kis idő ahelyett, hogy fontosabb dolgokkal foglalkoztak volna Brüsszelben.

Nem beszélve arról, hogy így veszélybe kerülhet a tér-idő kontinuum...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.