Így nyithatnak a mediterrán országok

Egyre több uniós tagállam jelenti be a turizmusának várható újranyitását, és az országba való belépés feltételeit.

Forrás: VILÁGGAZDASÁG2021. 04. 27. 18:54
null
DUBROVNIK Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sikeres oltási kampányoknak köszönhetően a nyáron újraindulhatnak az Egyesült Államok és az Európai Unió között a szabadidős utazások. Mindeközben egyre több uniós tagállam jelenti be a turizmusának várható újranyitását, és az országba való belépés feltételeit – olvasható a Világgazdaság cikkében.

Az eddigi horvát, olasz, görög, francia és spanyol bejelentések alapján úgy fest, hogy az esetek többségében a beutazás szabad lesz a koronavírus ellen beoltottaknak – függetlenül attól, hogy melyik vakcinát kapták – és több helyen a negatív PCR-tesztet produkálóknak is.

Európa-szerte megkezdődött a mediterrán országok turizmusának újraindítása. Jelen állás szerint jelentős könnyebbségeket élvezhetnek majd azok a turisták, akiknek van Covid–19 védettségi igazolványuk.

Nem mindenhol kell karanténba vonulniuk a beutazóknak, azonban megdrágítja majd az európai nyaralásokat, hogy tesztet kell végeztetni a belépéshez. Idén nyáron a legtöbb európai turistaparadicsom megnyitja kapuit a beoltott nyaralók és azok előtt, akiknek és a negatív koronavírustesztjük van.

Dubrovnik
Fotó: PIXABAY

Horvátországba április elseje óta nem vonták vissza a könnyített beutazást, ám egy tíznapos izoláció szükséges. Azonban a tervek szerint további engedményeket terveznek júniustól az oltottaknak.

Görögországban például május 15-től már tárt karokkal várják az oltottakat vagy akiknek van negatív PCR-tesztjük, karanténkötelezettség nincs.

Franciaország május elején szintén megkezdi a korlátozások fokozatos feloldását, így még abban a hónapban várják majd a védett turistákat, viszont tíznapos izolációt írnak elő.

Olaszországban is megkezdődött a fokozatos nyitás, azonban a nemzetközi turizmusukat június 2-án tervezik újraindítani.

Spanyolországban jelen állás szerint júniusban oldhatják majd fel a beutazási korlátozásokat az oltottaknak, és előreláthatóan a karanténba vonulást is el fogják törölni – olvasható a Világgazdaság cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.