Illegális migránsból európai állampolgár mindössze pár év alatt

Svédországban a napokban robbant a hír, hogy rekord gyorsasággal, kevesebb mint öt év alatt közel húszezer migránsnak adtak svéd állampolgárságot. A svéd útlevél birtokában bárhol szabadon mozoghatnak az EU területén, sőt még szavazati jogot is kaptak, így nyíltan befolyásolhatják a közéleti folyamatokat. Borítékolható, hogy a migránsbarát baloldal vagy a folyamatosan alakuló iszlamista pártok nyernek a legtöbbet.

Forrás: Tűzfalcsoport2020. 06. 26. 12:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miért nem hisznek a szemüknek?

A Breitbart cikke alapján, az újdonsült svéd állampolgárok hatvan százaléka Szíriából származik, a többiek afgánnak illetve hontalannak vallották magukat. Valószínűleg ez is bemondásra ment, csakúgy mint az életkoruk, hisz 10-ből 9 fő gyereknek vallotta magát.

Mindannyiunk emlékezetében megvan a magyar déli határt támadók arca, illetve számtalan tudósítást láttunk, ahol többségében életerős férfiak masíroznak az utcákon. A svéd törvények alapján a gyermekek sokkal gyorsabban jutnak állampolgársághoz, hisz bizonyos esetekben akár két év alatt is megkaphatják azt. Felvetődik a kérdés, hogy északi barátaink szemét mi homályosítja el, amikor ezeket az embereket gyerekeknek hiszik?

A szám biztosan fog növekedni, hisz nem egészen egy hete jelentették be, hogy közel százezer migráns kapott menekültstátuszt 2015 óta, és még legalább ennyien várakoznak a döntésre. Ha figyelembe vesszük, hogy Svédország lakossága tízmillió, akkor arányosítva is ijesztő számot kapunk. Ráadásul, akiknek van tartózkodási engedélye, a családegyesítés jogán több hozzátartozóját is az országba hozhatja. Nem nehéz kiszámolni, hogy ez a szám pár év alatt többszörösére is nőhet, így egy jelentős öt-tíz százalékos kisebbség nőhet ki a semmiből.

Migrációs boom

Az illegális migránsokból hirtelen vált svédek csak egy részét képezik a friss tartózkodási engedéllyel rendelkezőknek. Az elmúlt évtizedben Svédország lakossága egymillióval növekedett, és nem az őshonos svédek születési rátájának emelkedésének köszönhetően. A svéd népesedési boom 73%-ban a tömeges bevándorlásnak köszönhető, ami leginkább az elmúlt öt évben erősödött fel. Ezzel a számmal az EU második leggyorsabban növekvő tagállamává vált, és a jelenlegi folyamatokat látva a trend nem is fog megállni.

A pénzügyi oldalát nézve, teljesen érthető módon több önkormányzat a csőd szélére sodródhat, ha eddig nem tette. Az óriási pénzügyi terhet a Svéd Migrációs Intézet is elismerte, bár egyes számítások alapján nagyon is alábecsülte, mert a következő évekre több mint 125 millió euróval, azaz közel 44 milliárd forinttal számolnak. Természetesen jelenleg Brüsszel nem foglalkozik ilyen problémákkal, és aki fel meri emelni a szavát, rögtön elítélik és rasszistának bélyegzik.

Svédország „elesett”

Mára Svédország oda jutott, hogy minden ötödik ember, aki az országban születik, külfölditől származik. Korábban az országba települtek többségét a környező országok tették ki, de 2015 óta az arányok megváltoztak, és mára a legnagyobb betelepülő populációt a magukat szírnek illetve afgánnak vallók adják. Sajnos nyugodtan kijelenthetjük, hogy Svédország „elesett”. Kérdés, hogy a többi tagállam időben kapcsol-e, megállítva ezt a hazárdjátékot. Ellenkező esetben könnyen kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy már unokáink sem fogják megismerni azt az Európát, amelybe mi és őseink beleszülettünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.