Indiában rekordot döntött a napi halálesetek száma

Indiában rekordot döntött a koronavírus-járvány napi halálos áldozatainak száma: az elmúlt 24 órában 1133-an vesztették életüket a Covid-19-ben – közölte egészségügyi minisztérium kedden Újdelhiben.

Forrás: MTI2020. 09. 08. 11:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca egyúttal 75 809 új esetről adott hírt. A legfrissebb adatok szerint az ázsiai országban a koronavírus eddig ismert fertőzöttjeinek száma csaknem 4,3 millióra emelkedett, az eddigi halálos áldozatoké pedig 72 775-re. Eddig mintegy 3,3 millióan gyógyultak fel az új koronavírus (SARS-CoV-2) okozta Covid-19 betegségből.

A hétfői hivatalos közlések szerint Indiában 4,2 millióra nőtt a fertőzöttek összesített száma, s ezzel a dél-ázsiai ország megelőzte Brazíliát és második helyre került az Egyesült Államok után a globális összesítésben.

A dél-ázsiai országban több mint egy hónapja nemzetközi rekordokat dönt a napi új esetek száma. Ez részben a szűrés kiterjesztésének köszönhető. Országszerte naponta több mint egymillió tesztet végeznek el.

Szakértők szerint a járvány gyorsulva terjedhet az 1,3 milliárd lakosú Indiában a május közepén bevezetett vesztegzár fokozatos enyhítése nyomán. A legsúlyosabb a helyzet a nyugati Mahárástra államban, valamint az ország déli részén fekvő Ándhra Pradesben, Karnátakában és Tamilnáduban van. A legnépesebb indiai államban, Uttar Pradesben is megugrott a fertőzéses esetek száma.

A világjárvány katasztrofális hatással volt az indiai gazdaságra, amely a második negyedévben csaknem 24 százalékkal zsugorodott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.