Indiában tizenharmadik hónapja csökkent az autóeladás novemberben

Indiában a 13. egymást követő hónapban csökkent az új autók eladása novemberben.

Forrás: MTI2019. 12. 14. 18:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az indiai autógyártók szövetsége (SIAM) azt közölte, hogy a múlt hónapban 160 ezer 306 új autót értékesítettek Indiában, ami 10,8 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Az országban működő autógyártók a kereslet csökkenése miatt termelésük visszafogására kényszerülnek és létszámleépítést hajtanak végre.

A kereslet visszaesése jórészt az indiai gazdaság növekedésének lassulásával függ össze. India hazai összterméke (GDP) több mint hat éve legkisebb ütemben, 4,5 százalékkal bővült a szeptember végével záródott negyedévben.

Az indiai jegybank a minap ismertetett előrejelzése szerint az ország hazai összterméke (GDP) 5 százalékkal, hét éve legkisebb ütemben nő a márciussal végződő pénzügyi évben az egy évvel korábbi 6,1 százalék bővülés után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.