Iraki tüntetők felgyújtották Irán nadzsafi konzulátusát

Iraki tüntetők rohanták meg és gyújtották fel szerdán a Nadzsaf városában található iráni konzulátus épületét – közölték rendőrségi és polgári védelmi források.

Forrás: MTI2019. 11. 28. 8:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a diplomáciai személyzetet időben evakuálták. Az iraki hatóságok az incidenst követően kijárási tilalmat rendeltek el – jelentette az állami sajtó.

Az al-Arabíja pánarab hírtelevízió úgy tudja, a létesítményt védő biztonsági szolgálat tüzet nyitott a rohamozó tüntetőkre. Értesülések szerint vannak áldozatok, pontos számukat azonban egyelőre nem tudni.

Sajtóértesülések szerint a nap folyamán két tüntető vesztette életét Bagdadban, és további hárman a más nagyvárosokban zajló megmozdulásokon. Emellett harmincöten megsebesültek a rendőrséggel történt összecsapásokban.

Az Irak számos nagyobb városára kiterjedő, október eleje óta tartó tiltakozáshullám során összesen már több mint 300-an haltak meg.

Az elégedetlenség oka a korrupció és a munkanélküliség, a tüntetők a 2003 óta hatalmon lévő politikai elit távozását követelik. Az iraki miniszterelnök reformokat jelentett be a válság rendezésére, de ennek egyelőre nincs komoly hatása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.