Irán nem fog kockáztatni

Irán nem kockáztat meg egy nyílt háborút az Egyesült Államokkal az Iráni Forradalmi Gárda tábornokának likvidálása miatt – mondta el a Karc FM Igazság órája című műsorában Horváth József.

Forrás: Karc FM2020. 01. 07. 18:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Irán nem kockáztat meg egy nyílt háborút az Egyesült Államokkal az Iráni Forradalmi Gárda tábornokának likvidálása miatt – mondta el a Karc FM-en Az igazság órájában Horváth József.

Donald Trump és tanácsadói patikamérlegen mérték ki, hogy hogyan befolyásolja az elnök újraválasztási esélyeit Kászim Szulejmáni tábornok, az Iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egysége parancsnokának likvidálása – mondta el Az igazság órájában Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója.

A polgári elhárítás és a katonai titkosszolgálat volt főigazgató-helyettese az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában kifejtette: Trump az elnökválasztás évében nem fog háborút kezdeni, ám úgy jelenik meg az amerikai közvélemény előtt, mint egy bátor, határozott ember, aki adott esetben tud és mer döntéseket hozni.

Ezzel párhuzamosan az iráni vezetésről sok minden rosszat el lehet mondani, de azt nem, hogy a világpolitikai léptékekkel ne lennének tisztában – jegyezte meg a szakértő. Lehet, hogy „alvállalkozásban” kiadnak néhány akciót olyan paramilitáris csoportoknak, akik majd bosszút állnak a tábornokért, de ez nem az iráni állami szervek által végrehajtott művelet lesz, az biztos – fejtette ki.

Horváth József emlékeztetett arra: az amerikai akció válasz lehetett Irán iraki, szíriai, libanoni, palesztinai terjeszkedésére, illetve arra, hogy „ismeretlenek” a Hormuzi-szorosban tankhajókat támadtak meg.

Az igazság órája minden héten kedden délután háromtól négyig szól a Karc FM-en. A legutóbbi adás közreműködői voltak: Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója és a szerkesztő-műsorvezető, Czirják Imre.

A december 31-én elhangzott műsor az alábbi linkre kattintva hallgatható meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.