Ismét emelkedésnek indult a fertőzöttek száma Csehországban

A kormány arra az álláspontra jutott, hogy egyelőre nem szigorít az óvintézkedéseken.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 09. 11:11
null
Prága, 2020. december 3. Védõmaszkot viselõ alkalmazott egy koronavírushoz hasonlító süteményt szolgál fel egy prágai cukrászdában 2020. december 3-án. Csehországban ettõl a naptól kezdve újra kinyithattak a koronavírus-járvány miatt október 14. óta zárva tartó éttermek és kávézók. MTI/EPA/Martin Divisek Fotó: Martin Divisek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csehországban 5848 igazolt koronavírus-fertőzöttet mutattak ki az elmúlt nap laboratóriumi vizsgálatai, ami az utóbbi két hét legmagasabb napi esetszáma – derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján szerdán közzétett adatokból. A kedden elvégzett 22800 teszt

25,65 százaléka lett pozitív, ami az elmúlt egy hónap legmagasabb aránya.

A kórházakban 4324 koronavírusos beteg van, közülük ötszázötven állapota súlyos. Ezek a számok mérsékelten csökkennek az utóbbi napokban.

A járványban eddig 9136-an haltak meg. Az elhalálozások napi száma az utóbbi héten száz alá csökkent. Hétfőn 79-en haltak meg. Novemberben a halálos áldozatok napi száma meghaladta a kétszázat is.

Csehország egy hete lazított az óvintézkedéseken, és az úgynevezett negyedik kockázati sávról áttért a harmadik sávnak megfelelő helyzetre, ami az üzletek, vendéglők és szolgáltatások megnyitását jelentette. A cseh kormány hétfőn foglalkozott a romló járványügyi helyzettel, és arra az álláspontra jutott, hogy

egyelőre nem szigorít az óvintézkedéseken.

A kabinet ugyanakkor felkérte a képviselőházat, hogy engedélyezze a december 12-én lejáró szükségállapot meghosszabbítását egy hónappal. A parlament szerda délután foglalkozik a kérdéssel. A pártok véleménye nagyon eltér egymástól, ezért nehéz megjósolni, milyen döntés születik. Andrej Babiš miniszterelnök közölte, hogy a kormány a jövő héten foglalkozik azzal, milyen óvintézkedések legyenek érvényben karácsonykor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.