Itt a bizonyíték Soros kétszínűségére: Néhány éve még Erdogannal parolázott

Úgy tűnik, ha Sorosékat bármilyen pénzügyi vizsgálat alá veszik a hatóságok, megbízható zsoldosai mindig ugyanazon séma szerint kezdenek sivalkodásba.

Forrás: Tűzfalcsoport.blogstar.hu2019. 02. 19. 11:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa 2018. november 26-án közölte, hogy megszünteti tevékenységét Törökországban – néhány nappal azt követően, hogy Tayyip Erdogan török elnök azzal vádolta meg a filantróp milliárdos üzletembert, hogy megpróbálja megosztani és elpusztítani a nemzeteket – kezdi cikkét a Tűzfalcsoport.

A szervezet azt is közölte, hogy már nem tudnak Törökországban tevékenykedni, miután „a médiában alaptalan állítások” célpontjává váltak, és a török hatóságok ismét vizsgálatokat indítottak az Erdogan-kormány ellen öt évvel ezelőtt tartott demonstrációk miatt.

Úgy tűnik, ha Sorosékat bármilyen pénzügyi vizsgálat alá veszik a hatóságok, megbízható zsoldosai mindig ugyanazon séma szerint kezdenek sivalkodásba.

A török belügyminisztérium ismét megpróbálja bizonyítani, hogy Soros alapítványa a 2013-as Gezi parki tüntetések mögött állt, ami Erdogan 15 éves (elnöki, korábban kormányfői) regnálásának egyik legnagyobb belpolitikai kihívása volt. Az alapítvány azonban tagadja a tiltakozásokkal való bármiféle kapcsolatát.

Erdogan elítélte Sorost a múlt héten, amikor 13 olyan aktivistáról s akadémikusról esett szó, akiket november 16-án vettek őrizetbe a hatóságok, miután kapcsolatba hozták őket az Anadolu Kültür nevű, isztambuli székhelyű kulturális intézettel, illetve annak tavaly letartóztatott elnökével, Osman Kavalával. A hatóságok szerint Kavalának és munkatársainak az volt akkor a célja, hogy megpróbálták a 2013-as tüntetéseket kiterjeszteni országossá úgy, hogy külföldi aktivistákat is visznek a megmozdulásokra.

A kormányközeli Sabah újság a pénzügyi bűncselekményekkel foglalkozó nyomozások beszámolóit idézve azt is megírta, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány pénzügyi támogatást nyújtott Kavala intézetének a Gezi parki tüntetések országos kiterjesztésének támogatására. Azt is közölték, hogy közel 1,9 millió líra került átutalásra 2011. augusztus és 2017. április között.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.