Itt az újabb liberális őrület: Nincs több marhahúsos recept

A fenntarthatóság és a klímavédelem jegyében nem fog több marhahúsos receptet közzé tenni egy gasztronómiai oldal. Elmondásuk szerint a döntésük nem marha-ellenes, hanem bolygó-párti – közölte a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 04. 28. 11:21
null
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezentúl nem fog megjelenni marhahúsos recept, tippeket az Epicurious nevű gasztronómiai oldalon. A döntésre azért jutottak, mert egy fenntarthatóbb irányba akarják terelni a főzést, ehhez pedig az kell, hogy ne egyenek az emberek marhahúst. A weblap szerint az üvegházhatású gázkibocsátások 15 százalékáért a haszonállatok tartása a felelős, és ennek az aránynak a 61 százaléka a marhákhoz kötődik.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

Az Epicurious közleménye szerint most sokan azt hihetik, hogy ők bosszú hadjáratot indítottak a marhák ellen, vagy azok ellen, akik fogyasztanak marhahúst. Ezt azonban tagadják, és döntésüket azzal magyarázzák, hogy annak inkább bolygó-párti jellege van, nem pedig marha-ellenes. A weblap arra is felhívta a figyelmet, hogy tulajdonképpen az egész élelmiszer-rendszerrel van gond a Földön, ami miatt már szinte egyik választás sem tökéletes.

A gasztronómiai oldalon egyébként már egy éve nem jelent meg marhahúsos recept, helyette inkább vegetáriánus vagy alternatív hússal készült ételeket ajánlottak az olvasóiknak. Az adataik szerint pedig a közönség jól fogadta ezt a változást, és örültek az alternatíváknak.

A közlemény szerint nagyobb teret és hangot kell adni a fenntartható főzésnek, és foglalkozni kell a klímaváltozással. Az Epicurious efelé úgy akar lépni, hogy nem publikál több marhahúsos receptet, és a döntésük mellett büszkén kiállnak. Ugyanakkor azt is tisztázták, hogy azok a marhahúsos receptek, amiket korábban közzétettek, továbbra is elérhetőek maradnak, csupán a jövőre vonatkozik a lépésük – derül ki a közleményből.

A klímaváltozás közepette egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az ételek, és sokan hagyják el a húsokat azért, mert az ipari méretű állattartás szennyezi a környezetet. Nemrég az Extinction Rebellion (XR) egyik klímaaktivistája annak érdekében indított petíciót az angliai Brighton and Hove városi tanácsánál, hogy az iskolákban hetente két nap növényi alapú ételt kapjanak a gyerekek. Alison Plaumer egyben azért is kampányol, hogy a tanács eseményein a koronavírus-járvány után csak növényi alapú ételeket szolgáljanak fel. Az aktivista szerint egyébként az lenne a legjobb megoldás, ha mindenki átállta a növényi alapú étrendre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.