Ivanka Trump a média célkeresztjében

Donald Trump múlt heti oszakai látogatásán a delegáció tagja volt Ivanka Trump is, sokan azonban megkérdőjelezik az amerikai elnök lányának szerepvállalását a G20-országcsoport csúcstalálkozóján. A helyzeten tovább rontott egy, a francia sajtó által közzétett videó is; ezen Ivanka próbált bekapcsolódni a világ vezetőinek beszélgetésébe, ám fagyos fogadtatásra talált.

Magyar Nemzet
2019. 07. 03. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai elnök ázsiai útján a hivatalos kíséret tagja volt Ivanka Trump is, akit apja még elnökké választása után az elsők között nevezett ki tanácsadóvá a Fehér Házba. Az amerikai sajtóban azonban ízekre szedték Ivanka oszakai szerepvállalását, miután a francia médiában nyilvánosságra került egy rövid videófelvétel, amelyen az látszik: Donald Trump lánya megpróbált bekapcsolódni Emmanuel Macron francia államfő, Theresa May brit kormányfő és Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója közötti beszélgetésbe, ám több mint fagyos fogadtatásra talált. Ivanka Trump – mosolyogva ugyan, de – pár percen belül távozott a vezetők köréből, derült ki a beszámolókból.

A videó bejárta az amerikai médiát és a közösségi portálokat egyaránt, bírálatok és gúnyos megjegyzések özönét indítva el. A Politico amerikai lap idézte az Élysée-palota (a francia köztársasági elnöki hivatal) egy tisztségviselőjének közleményét, miszerint a francia kormány nem vizsgálta előzetesen a várható reakciókat a videóra, amely először az Instagram képmegosztó portálon jelent meg, és Párizs nem is érzi magát felelősnek a videófelvétel felhasználásért. – A francia kormány gyakran tesz közzé a csúcstalálkozók hasonló pillanatairól készült felvételeket – tette hozzá a párizsi illetékes.

Fotó: Reuters

A tisztviselő a Politico szerint mindazonáltal azt is elmondta, a videó éppen akkor került nyilvánosságra, amikor „az Egyesült Államokban szélesebb körű vita alakult ki Ivanka diplomáciai szerepvállalásáról”. A tisztségviselő nyomatékosította, Párizsnak „nem áll szándékában bekapcsolódni ebbe az eszmecserébe”.

A távirati iroda emlékeztet, Ivanka Trump nemegyszer vett már részt apja oldalán nemzetközi tanácskozásokon. Sőt 2017-ben sokakat meglepett, amikor a világ 19 legnagyobb fejlett és felzárkózó gazdaságát, valamint az Európai Uniót összefogó G20-országcsoport németországi csúcskonferenciáján rövid időre ugyan, de Trump elnök helyét is elfoglalta az egyik megbeszélésen. Elemzők a korábbiaknál is meghökkentőbbnek tartják Ivanka szereplését az amerikai elnök ázsiai útján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.