Januárban kezdődhet meg a lakosság beoltása Szlovéniában

Először az idősotthonok lakóinak és az egészségügyi dolgozóknak adják be a Pfizer–Biontech vakcináját.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 05. 15:53
null
Belgrád, 2020. december 4. Az új koronavírussal fertõzött, Covid-19-ben szenvedõ betegek ápolására létesített új belgrádi kórház a megnyitása elõtti napon, 2020. december 4-én. MTI/EPA/Marko Djokovic Fotó: Marko Djokovic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ingyenes és önkéntes lesz az új típusú koronavírus elleni védőoltás Szlovéniában, a kormány erre vonatkozóan elfogadta a nemzeti oltási tervet – közölte a helyi sajtó szombaton. Az ingyenes védőoltásra kivétel nélkül mindenki jogosult, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e egészségbiztosítással. Első körben az idősotthonok lakóit és az egészségügyben dolgozókat oltják be.

A lakosság beoltása januárban kezdődhet meg a Pfizer és a Biontech vakcinájával, amelyet ötvenezer embernek terveznek beadni.

Létrehoznak egy külön alkalmazást, amelyen regisztrálni lehet, az oltóközpontokat pedig kórházakban alakítják ki.

A kormány döntése szerint még decemberben megkezdődik a lakosság önkéntes tömeges tesztelése is. Az első, félmilliós szállítmány az antigén gyorstesztekből december 11-én érkezik meg az országba.

Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint pénteken 1636-tal 84 769-re nőtt a fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 47 beteg, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel ezerhétszázra emelkedett.

Szerbiában 2021 első felében várható a tömeges oltás megkezdése,

első körben az egészségügyi dolgozók, a rendőrök és a katonák kapják meg a vakcinát – jelentette be Mirszad Djerlek egészségügyi államtitkár a szerbiai közszolgálati televízió szombat reggeli híradójának beszámolója szerint. A regisztrált fertőzöttek száma szombatra Szerbiában 7782-vel 206 940-re emelkedett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.