Japánban a nagy hőség miatt egy hét alatt négyezren kerültek kórházba

Négyezer ember került a nagy hőség miatt kórházba egy hét alatt Japánban – közölte szerdán a katasztrófavédelem és a mentők feladatait is ellátó tűzoltóság.

2019. 09. 18. 9:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint szeptember 9-e és 15-e között 4234 embernél jelentkeztek a hőguta tünetei. Szeptemberhez képest ez az adat magasnak számít. Japán egyes részein még mindig nagyon meleg van, a hőmérséklet jócskán meghaladja a 30 Celsius-fokot.

A meleg leginkább az idősek számára megterhelő, mert többet tartózkodnak a szabadban, illetve otthon – takarékosságból – nem kapcsolják be a légkondicionálót. A hatóságok figyelmeztették az embereket, hogy fogyasszanak sok folyadékot, hordjanak fejfedőt, és igyekezzenek minél kevesebb időt tölteni a napon.

Az idei év különösen meleg volt Japánban, mintegy százan meghaltak és több ezren kerültek kórházba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.