Japánban, Malajziában és Dél-Koreában is fertőzésrekordok dőltek meg

Tokióban háromezer fölé nőtt a napi esetszám – ilyen még nem fordult elő a járvány másfél éve alatt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 28. 16:38
People walk on a street at Tokyo's Ginza shopping district
Tokiói utcakép. A magas ráta ellenére hosszú évek óta jól működik a japán gazdaság Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napi koronavírus-fertőzésrekordok dőltek meg szerdára Japánban, Malajziában és Dél-Koreában – jelentették hírügynökségek hivatalos közlések alapján.

A japán fővárosban háromezer fölé, 3177-re emelkedett az új esetek száma – adta hírül a tokiói kormányzat. Ilyen magas szám még nem fordult elő a járvány másfél éve alatt Tokióban.

Az esetek folyamatosan szaporodnak: keddre egyetlen nap alatt 2848 új fertőzöttet diagnosztizáltak. Ami Japán egészét illeti, országosan is erősödik a járvány: keddre átlépte a hétezret az újabb fertőzöttek száma és közelít a január eleji csúcshoz, amikor is nyolcezer körüli fertőzöttet tartottak számon.

Tokiói utcakép. A japán fővárosban rekordot döntött a napi fertőzések száma
Fotó: Reuters

Malajziából szerdára 17 405 napi fertőzést jelentettek. A koronavírus annak ellenére terjed, hogy az ország két hónapja – kormánya szerint – teljesen lezárta a határait. A járvány halottjainak száma 207-tel 8 408-ra emelkedett szerdára. A malajziai parlament hétfőn ült össze az idén először. Az ellenzéki képviselők kifejtették: ellenzik a kormány tervét, amely a gazdaság működése végett már a jövő héten véget vetne a járvány terjedése elleni korlátozásoknak.

Dél-Koreának is járványrekordot kellett elkönyvelnie: szerda reggelre 24 óra alatt 1896 új fertőzést jegyeztek fel. Ilyen sokan még egyetlen napon sem kapták el a vírust a ragály másfél éve alatt.

Szöul kedden két hétre szigorított a járvány elleni előírásokon, egyebek közt négy főben maximálta a társasági létszámot közterületen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.