Járvány utáni újjászületést sürget a pápa

Magyar Nemzet
2020. 04. 20. 9:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új koronavírus-járvány utáni újjászületést szorgalmazta Ferenc pápa az Isteni Irgalmasság ünnepnapján a Vatikánnal szomszédos római templomban bemutatott misén vasárnap – jelentette az MTI. A pápa a Jézus feltámadásában hitetlen Tamás apostolhoz hasonlította a mai emberiség járvánnyal szembeni kétségeit és félelmeit. Hangsúlyozta, hogy a pandémiából való lassú és nehéz kilábalás az eddigi járványnál is nagyobb veszéllyel fenyeget, mégpedig a közömbösséggel, önzéssel, a lemaradók elfelejtésével. Ez abból a meg­győződésből ered, hogy az élet akkor jobb, ha nekem jobban megy, és minden jóra fordul, ha nekem jóra fordulnak a dolgaim – mondta a pápa, hangoztatva, hogy ez a szemlélet kizárja a szegényeket, feláldozza a lemaradókat a fejlődés oltárán. – Ez a járvány éppen arra mutatott rá, hogy mindannyian egyformán törékenyek, egyenlők, ugyanannyira értékesek vagyunk – jelentette ki. – Irgalmasságot gyakoroljunk a gyengébbekkel szemben, csak így építhetünk új világot! – hangoztatta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.