Jelentős előnnyel indul a Konzervatív Párt a brit választásokon

Forrás: MTI2019. 10. 31. 17:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfrissebb felmérés szerint jelentős támogatottsági előnnyel kezdi a december 12-én tartandó előrehozott parlamenti választás kampányát a kormányzó brit Konzervatív Párt.

Az Ipsos MORI közvélemény-kutató cég az Evening Standard című londoni napilap megbízásából elvégzett, csütörtökön ismertetett vizsgálatában kimutatta, hogy a Boris Johnson miniszterelnök vezette konzervatívokra jelenleg a választók 41 százaléka voksolna. A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt támogatottsága 24 százalékos, vagyis a Konzervatív Párt 17 százalékponttal vezet első számú választási vetélytársa előtt.

Az 1001 választópolgár bevonásával elvégzett felmérés szerint a konzervatívok támogatottsága szeptember óta 8 százalékponttal emelkedett, a Jeremy Corbyn vezette Munkáspárté nem változott.

Az Ipsos MORI adatai szerint a Konzervatív Párt 2018 júniusa óta nem volt ilyen népszerű, és 2017 áprilisa óta nem vezetett ilyen nagy előnnyel a Munkáspárt előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.