Jelentősen lelassult Oroszországban a járvány terjedése

Az országban az igazolt Covid–19-fertőzések száma április vége óta a legalacsonyabb mértékben emelkedett egy nap alatt.

Forrás: MTI2020. 08. 25. 22:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszországban az igazolt Covid–19-fertőzések száma az elmúlt nap alatt 4696-tal 966 189-re emelkedett a kedden közölt hivatalos adatok szerint.

Ez volt április vége óta a legalacsonyabb napi növekmény. A terjedés üteme 0,5 százalékos, az új esetek 26,7 százaléka tünetmentes.

Oroszország a negyedik helyen áll a világon az eddig kimutatott koronavírus-fertőzések számában az Egyesült Államok (5,7 millió), Brazília (3,6 millió) és India (3,1 millió) után.

Az aktív esetek száma 2076-tal 169 874-re csökkent. A halálozások száma 120-szal 16 568-ra, a gyógyultaké pedig 6642-vel 779 747-re emelkedett.

Az országban a járvány kezdete óta több mint 34,8 millió, az elmúlt nap folyamán pedig mintegy 187 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával 214 519 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Solban Kara-Ool, a Mongólia határán fekvő Tuvai Köztársaság vezetője közölte, hogy másodszor is elkapta a Covid–19-et. A politikust ugyanezzel a fertőzéssel már kezelték kórházban május 25. és június 4. között.

Vlagyimir Csulanov, az orosz egészségügyi minisztérium főinfektológusa kedden az Interfax hírügynökségnek kijelentette, hogy a másodszori fertőzés igen ritka. Oka az egyes emberek immunrendszerének sajátosságában keresendő, valamint abban, hogy a szervezet védekezőrendszerének legyengülése esetén kevés antitest termelődik.

Anna Popova tiszti főorvos, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője a Gazeta.ru beszámolója szerint közölte, hogy Oroszországban szeptember folyamán bejegyezhetik a második Covid–19 elleni vakcinát, a novoszibirszki Vektor központ egyik oltóanyagát.

Rinat Makszjudov, a Vektor vezérigazgatója a Rosszijszkaja Gazeta kormánylapnak elmondta: azért van szükség többféle vakcina kidolgozására, mert a kezdetekkor nem tudható, hogy melyik lesz a leghatékonyabb és a legbiztonságosabb közülük. Az oltóanyagok alkalmazását emellett differenciálhatják a különböző lakossági csoportok között.

Makszjudov szerint a Vektor három vektorvakcina, valamint egy-egy alegység-, peptid- és mRNS-alapú oltóanyag kifejlesztésén dolgozik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.