Jeruzsálemben agyonlőtték az izraeli rendőrre lövő terroristát

Ez már a második palesztin támadás volt Izraelben egy napon belül, melyek elkövetője a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet.

Forrás: MTI2020. 02. 06. 13:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy merénylő rálőtt egy izraeli rendőrre Jeruzsálem óvárosában, a támadót agyonlőtték – jelentette az izraeli katonai rádió csütörtökön.

A rádió szerint a merénylő revolverrel a kezében érkezett a Jeruzsálem óvárosában található Templomhegyhez vezető egyik bejárathoz, majd rálőtt a szolgálatot teljesítő, a kaput felügyelő, a katonai rendőrséghez tartozó határőrökre.

Egy izraeli katona könnyebben megsebesült, a merénylőt pedig a helyszínre siető fegyveresek lelőtték.

A korábbi, gázolásos merényletben 12 katona sebesült meg

Ez már a második palesztin támadás volt egy napon belül, éjszaka izraeli katonák közé hajtott autójával egy merénylő.

A Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet az autós merényletet „gyakorlati válasznak” nevezte Donald Trump amerikai elnök béketervére. A szervezet szóvivője, Hazem Kásszem szerint a tervvel szembeni „ellenállási hadműveletek” része volt a katonák szándékos elgázolása, de Kásszem nem állította, hogy Hamász áll az akció mögött.

Újoncok éjszakai túrán vettek részt a Siratófalnál csütörtökön kora reggelre tervezett felesketési ünnepség előtt, és a város egykori vasútállomásának épületétől az óváros felé tartottak éppen, amikor egy autó nagy sebességgel felhajtott a járdára és közéjük rontott. A merénylő elhajtott, majd gépjárműjét a Betlehem melletti Beit Dzsalában találták meg üresen. Az izraeli biztonságiak ismerik a terrorakció végrehajtóját, és hajtóvadászatot indítottak utána.

A súlyosan megsérült katonát a jeruzsálemi Saáré Cedek kórházban ápolják. Az orvosok a Jediót Ahronót című újság honlapjának, a ynetnek elmondták, hogy több sérülése is van, a fejét érő súlyos. Megoperálták, és állapota jelenleg stabil, de még életveszélyes.

Izraelben feszültebbé vált a helyzet az utóbbi napokban amiatt, hogy Donald Trump amerikai elnök bejelentette béketervét az izraeli-palesztin konfliktus megoldására. A tervezetet a palesztinok elutasították.

A Hamász szerdán felszólította a palesztinokat, hogy sokszorozzák meg támadásaikat Izrael ellen. Ennek előzménye az volt, hogy az izraeli biztonsági erők megöltek egy palesztin tizenévest, aki a hadsereg jelentése szerint benzines palackot dobott katonák felé a ciszjordániai Hebronban kitört zavargásokban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.