Jobbulást kíván Webernek a Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoportja

Az Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetője Bajorországban van, és nemrég műtéten esett át.

2020. 04. 28. 11:59
WEBER, Manfred
Brüsszel, 2020. március 10. Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője a tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványáról rendezett vitán az Európai Parlament brüsszeli üléstermében 2020. március 10-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus miatt amúgy is kevésbé látványos a távmunkában lévő Európai Parlament tevékenysége, ám a legnagyobb frakció, az Európai Néppárt vezetője hetek óta hiányzik a virtuális ülésekről. A brüsszeli Politico biztos forrásokra hivatkozva kedd reggel arról cikkezett, hogy Manfred Weber betegség miatt közel hat hete nem tudja ellátni a munkáját. Helyettesítője, a spanyol Esteban González Pons azt mondta a portálnak: Weber valóban egészségügyi gondokkal küzd, de nem koronavírusos megbetegedésről van szó.

– Nem akar beszélni róla, viszont jól alakultak a dolgok, hamarosan visszatér a parlamentbe

– szögezte le az EP-képviselő.

A Politico emlékeztet rá: a bajor politikust utoljára március tizedikén látták az Európai Parlament brüsszeli épületében, azóta egyetlen virtuális ülésen sem vett részt. A Magyar Nemzet Donald Tusk Spiegelnek adott, nagy port kavart interjújával kapcsolatban küldött kérdéseket a frakcióvezetőnek, ezekre nem kaptunk választ. A Twitter oldalát viszont időről – időre most is bejegyzésekkel frissítik. Weber a néppártnak küldött húsvéti, lapunknak is eljuttatott üzenetében azt írta: egészségügyi okokból hiányzik átmenetileg, és nagyon köszöni az eddigi jókívánságokat.

A brüsszeli sajtó egyébként tudni véli, otthonában, Bajorországban van, és nemrég műtéten esett át.

Megkérdeztük Deutsch Tamást, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációjának vezetőjét is a kérdésben.

– Annyi tájékoztatást kaptunk, hogy Weber úrnak egészségügyi problémái vannak, de számíthatunk a mielőbb visszatérésére. Mindenek előtt mielőbbi gyógyulást kívánunk! Én ezt a tájékoztatást teljesen normális gyakorlatnak tartom, hiszen szenzitív információról van szó, az egészségi állapota mindenkinek a legszemélyesebb ügye.

Az amerikai gyakorlattal ellentétben Európában az a termesztés és helyes gyakorlat, hogy az ilyen információkat nem teregetik ki a széles nyilvánosság elé – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációjának vezetője.

Mindenki bízik Manfred Weber mielőbbi felépülésében Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.