Joe Biden eltévesztette, ki az amerikai elnök

A 78 esztendős politikusnak gyakran meggyűlik a baja a nevekkel és a pozíciókkal.

Magyar Nemzet
2021. 03. 19. 12:25
Former Vice President Biden talks with Senator Harris after the conclusion of the 2020 Democratic U.S. presidential debate in Houston, Texas, U.S.
Former Vice President Joe Biden talks with Senator Kamala Harris after the conclusion of the 2020 Democratic U.S. presidential debate in Houston, Texas, U.S., September 12, 2019. REUTERS/Mike Blake - HP1EF9D08FC65 Fotó: Mike Blake
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mikor Harris elnök és én tettünk…” – akadt bele a nyelve Kamala Harris pozíciójába Joe Biden amerikai elnöknek csütörtökön, mikor az országos oltási programról beszélt. Mint a Fox News emlékeztet rá, nem ez volt az első alkalom, hogy a politikus belezavarodott a tisztségekbe, egyszer már decemberben is megválasztott elnökként hivatkozott alelnök-jelöltjére. Sőt olyan is előfordult, hogy maga az alelnök beszélt a „Harris-adminisztrációról”.

Joe Biden amerikai elnök (j) és Kamala Harris, az Egyesült Államok első színes bőrű női alelnöke hivatali eskütételük után
Fotó: MTI/EPA/Pool/Tasos Kapotodis

Kamala Harris egyébként meglehetősen „önjáró” módon dolgozik, szokatlan módon például a világ számos vezetőjével már azelőtt tárgyalt, hogy a frissen beiktatott elnök azt megtette volna. Sokan már úgy emlegetik, mint potenciális demokrata jelöltet a következő választásokon.

Az Egyesült Államok eddigi legidősebb, 78 esztendős elnökét gyakorta éri a vád, hogy szellemileg nem friss. Beszédeiben általában súgógépet használ, gyakorta meggyűlik a baja a szavakkal, nevekkel. Egy 2019-es vitán előfordult például, hogy elnöknek nevezte Corey Booker szenátort. Máskor úgy tűnt, mintha összekeverte volna Donald Trumpot George W. Bush korábbi republikánus elnökkel. Március elején pedig mintha elfelejtette volna saját védelmi miniszterének a nevét, ezért csak „tábornokként” hivatkozott rá. Joe Biden stábja ugyanakkor tagadja, hogy mentális problémákról lenne szó, több cikk pedig emlékeztet rá, hogy a politikus egész életében dadogással küzdött, és már karrierje korábbi szakaszaiban is előfordultak kínos nyelvbotlások.

Lassúságára és körülményességére utalva ragasztotta rá Donald Trump a kampányában a Sleepy Joe, vagyis az Álmos Joe nevet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.