Johnson: Több tízmillió oltás beadására van remény

Már egymillió brit megkapta a vakcinát, de további szigorítások válhatnak szükségessé – mondta a brit miniszterelnök.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 01. 03. 14:48
JOHNSON, Boris
Boris Johnson brit miniszterelnök elindul a londoni kormányfõi rezidenciáról, a Downing Street 10-bõl a parlamentbe 2020. november 2-án. Johnson beszélt az november 5-én életbe lépõ, egy hónapig tartó kijárási korlátozásokról, és közölte, hogy az országban rövid idõn belül megkezdõdhet a koronavírus-gyorstesztek tömeges alkalmazása. Fotó: MTI/AP/Matt Dunham
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint megvan a remény arra, hogy a következő hónapokban több tíz millió adagot sikerül beadni a koronavírus ellen kifejlesztett vakcinákból.

Johnson a BBC közszolgálati televízió vasárnapi politikai magazinműsorában utalást tett ugyanakkor arra is, hogy addig még további szigorítások válhatnak szükségessé a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére.

Nagy-Britanniában az utóbbi napokban rendre 50 ezer felett jár a szűrővizsgálatokkal kiszűrt új koronavírus-fertőzések száma a korábbi hetek 20-25 ezer, tesztekkel kimutatott átlagos új napi esetszáma után. Matt Hancock brit egészségügyi miniszter a héten mindazonáltal bejelentette, hogy elérte az egymilliót a koronavírus ellen beadott oltások száma Nagy-Britanniában, és vasárnapi brit sajtóértesülések szerint hamarosan lehetségessé válik heti kétmillió oltás beadása.

Boris Johnson a vasárnapi BBC-interjúban közölte: nem akar találgatásokba bocsátkozni arról, hogy mikor érhető el a heti kétmillió oltás, de teljes mértékben bízik abban, hogy a következő három hónapban több tíz millió oltást lehet beadni Nagy-Britanniában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.