Jourová nem akar Timmermans lenni, párbeszédet akar a visegrádi országokkal

Nem lesz Timmermans, és a visegrádi négyekkel párbeszédet akar folytatni Vera Jourová, az Európai Bizottság (EB) leendő cseh alelnöke, az „értékek és átláthatóság” portfólióért felelős biztosjelölt – idézte Jourová Brüsszelben újságírók előtt tett kijelentését szerdán a ceskenoviny.cz cseh hírportál.

Forrás: MTI2019. 09. 11. 20:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jourová, aki az előző választási ciklusban az EB esélyegyenlőségért felelős biztosa volt, hangsúlyozta: a rábízott feladatköröket máshogyan akarja ellátni, mint elődje, Frans Timmermans, akit számos kritika ért, leginkább a visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) részéről a velük szemben tanúsított álláspontja és kijelentései miatt.

„Nem félek a nyomástól, meggyőződésem, hogy folytatni kell a párbeszédet a V4-gyel. Ez egy hozzám közel álló régió, amelyet megértek” – mondta Jourová.

Hozzátette: többet akar utazni Európában, és útitervében az első állomások között szerepel Magyarország és Lengyelország.

„Európa nem harctér. Európa számomra párbeszédet, magyarázatot és kölcsönös megértést jelent. Tiszteletben tartom mások nézeteit, és örömmel meghallgatom véleményüket” – mondta Jourová, aki posztját várhatóan novemberben veszi át, miután jelölését az Európai Parlament (EP) is jóváhagyta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.