Július 21-én tartják az előrehozott parlamenti választásokat Ukrajnában

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta a rendeletet a parlament feloszlatásáról, az előrehozott választásokat pedig július 21-re tűzte ki.

Forrás: MTI2019. 05. 21. 17:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dokumentumban, amely az elnök hivatalos honlapján jelent meg, az államfő az alkotmány több pontjára hivatkozva rendeli el a törvényhozás mandátumának idő előtti megszüntetését.

A rendelet a kihirdetésének napján lép hatályba, az UNIAN ukrán hírügynökség szerint a mai naptól.

Zelenszkij kérte a házelnöktől a parlament rendkívüli összehívását

Volodimir Zelenszkij hivatalos levélben kérte Andrij Parubij házelnököt, hogy szerdára rendkívüli ülésre hívja össze a parlamentet. Az államfő által a Twitteren közzétett dokumentum szerint azért kéri a törvényhozás összehívását, hogy a képviselők módosítsák a parlamenti választásokról szóló törvényt. Ezen kívül kéri, hogy a parlament tűzze a rendkívüli ülés napirendjére a közbeszerzésekről szóló törvény módosítását is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.