Júliusban lassult a foglalkoztatás növekedése az Egyesült Államokban

Júliusban lassult a foglalkoztatás növekedési üteme az Egyesült Államok nem mezőgazdasági ágazataiban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics (BLA) pénteken publikált jelentése szerint.

Forrás: MTI2019. 08. 02. 23:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Júliusban a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma a piaci várakozásoknak megfelelően 164 ezerrel emelkedett az Egyesült Államokban a BLA kimutatása alapján. A munkanélküliségi ráta a piaci várakozásoknak megfelelően nem változott, az előző havival megegyező 3,7 lett júliusban is. A munkanélküliek száma változatlan, 6,1 millió volt júliusban. Az előző hónapban, júniusban 193 ezerrel nőtt a nem mezőgazdasági ágazatokban a foglalkoztatottak száma.

Júliusban a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak átlagos egy órára jutó jövedelme 0,08 dollárral 27,98 dollárra emelkedett. A júliust megelőző tizenkét hónapban az átlagos egy órára jutó jövedelem 3,2 százalékkal emelkedett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.