Juncker a katolikus társadalmi tanítás újbóli felfedezésére szólított fel

A katolikus egyház társadalmi doktrínája értékeinek és irányelveinek újbóli felfedezésére szólított fel az Európai Unió Püspöki Konferenciái Bizottságának brüsszeli tavaszi ülésén elmondott beszédében csütörtökön Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Forrás: MTI2019. 03. 14. 20:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beszámolók szerint Juncker azt hangsúlyozta, elengedhetetlen, hogy az emberek az európai politika középpontjába kerüljenek. Az Európai Unió (EU) tagállamai püspöki konferenciának képviselői a májusban esedékes európai parlamenti választásokkal foglalkozó ülésükön hangsúlyozták: fontos az európai párbeszéd előmozdítása az unió előtt jelentkező olyan kihívások kezelése érdekében, mint az éghajlatváltozás vagy a migráció. A résztvevők arra szólították fel a fiatalokat, hogy minél többen vegyenek részt az európai választásokon.

Jean-Claude Hollerich Luxembourg érseke, az Európai Unió Püspöki Konferenciái Bizottságának vezetője újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, a fiatalok jövője függ az európai parlamenti választások eredményétől. A választás fontos, hogy az unió, amely több évtizede békét biztosított Európa számára továbbra is meghatározó szerepet játsszon a béke megőrzésében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.