Kalapáccsal fejbe vert rendőr, lövöldözés a nyílt utcán + videó

Az erőszakról és a rendőrök, illetve csendőrök elleni támadásokról szólt az ünnepi hétvége Franciaországban. Az egyik nagyvárosban automata fegyverekkel lövöldöztek fekete ruhás alakok a nyílt utcán, egy másik városban bevetés közben kalapáccsal vertek fejbe egy rendőrt, egy harmadik településen pedig egy ámokfutó szándékosan nekihajtott egy csendőrautónak, a benne ülő csendőr súlyos sérüléseket szenvedett.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 11. 02. 17:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országos karantén kezdete és a mindenszentek ünnepe sem tartotta vissza Franciaországban a bűnözőket attól, hogy a nyílt utcán lövöldözzenek vagy rendőrökre, csendőrökre támadjanak. Döbbenetes jelenetet filmeztek le a dél-franciaországi egyetemváros, Montpellier utcáin: a felvételen az látszik, hogy több mint egy tucatnyi fekete ruhás, kapucnis, maszkos alak automata fegyverrel lövöldözik a város legmagasabb épülete, az Assas-torony alatt.

Mindez az országos karantén idején, fényes nappal történt. A Le Figaro értesülései alapján két rivális banda tagjai csaptak össze, a lövöldözésben egy személy megsérült, őt rendőri védelem mellett szállították kórházba. Arról egyelőre nem tudni, hogy mennyire súlyosak a sérülései. Sajtóértesülések szerint feltehetően kábítószer miatti leszámolásról van szó, ezért a rendőrség bűnügyi vizsgálati részlege nyomoz az ügyben.

Montpellier városában az utóbbi időben rendkívüli módon megnőtt az erőszakos cselekmények száma, júliusban például öt személyt megkéseltek, egy férfit pedig meglőttek a Mosson nevű kerületben, ott, ahol a mostani lövöldözés is volt, erről a France Bleu számolt be még a nyáron.

A hétvége azonban nemcsak a kábítószer-kereskedő bandák háborújáról szólt Franciaországban, rendőröket és csendőröket is ért támadás. A Doubs megyében lévő, Montbéliard nevű településen egy húsz év körüli csendőr súlyosan megsérült, amikor egy autós, aki nem állt meg a közúti ellenőrzés során, szándékosan nekiment a járőrautónak. A regionális L'Est Républicain értesülései szerint az ámokfutó egy nagy teljesítményű A200-as Mercedes típusú autót vezetett, ami teljesen összeroncsolta a hatósági járművet. A Mercedes sofőrjét és utasát is őrizetbe vették, de az egyelőre nem derült ki, hogy a férfi miért nem állt meg az őt igazoltatni szándékozó csendőröknek.

Ezzel azonban még nem ért véget a hatóság elleni hétvégi erőszak Franciaországban, a Riviéra egyik legkedveltebb üdülővárosában, Cannes-ban ugyanis egy bevetésen részt vevő rendőrre kalapáccsal támadtak rá; úgy fejbe verték a szerszámmal a rendőrt, hogy tizenkét öltéssel kellett összevarrni a tátongó sebet.

VIOLENCES VOLONTAIRES SUR POLICIER Á CANNES Nous souhaitons un prompt rétablissement á notre collègue F, gravement...

Közzétette: Alliance Police Nationale 062020. október 31., szombat

A France Bleu értesülései szerint a rendőr az utcán tűzijátékkal lövöldöző egyéneket akart igazoltatni, ekkor érte a támadás.

A rendőrszakszervezetek határozottabb fellépést és szigorúbb büntetést kérnek azokra az egyénekre, akik nap mint nap rendőrökre támadnak Franciaországban. A Le Figaro által augusztus elején közzétett statisztikai adatok szerint 2020 első felében 3844 francia rendőr és csendőr sebesült meg szolgálatteljesítés közben és félóránként ellenáll valaki a hatósági intézkedésnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.