Kár volt felfüggeszteni az AstraZenecát Olaszországban

Gyásznapot kérnek a koronavírus áldozatainak a franciák, egyre nagyobb az antiszemitizmus a malmöi iskolákban. Buszbaleset szimulátorral hívják fel a figyelmet a biztonsági övre, olasz szakértők szerint nagy hiba volt az AstraZeneca oltás felfüggesztése.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 03. 17. 19:00
null
Róma, 2021. március 16. Az új koronavírus elleni oltóközpontként mûködõ római La Nuvola kongresszusi központ zárva van 2021. március 16-án. Az olasz gyógyszerügynökség (Aifa) bejelentette az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyártó koronavírus elleni oltóanyaga használatának azonnali és országos felfüggesztését, miután Olaszországban két ember meghalt a szérum beadása után. MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari Fotó: Ettore Ferrari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzeti gyásznapot kérnek a koronavírus áldozatainak Franciaországban

Egy évvel a koronavírus-járvány kitörése után az érintett családok azt kérik Emmanuel Macron francia elnöktől, hogy jelölje ki és rendezze meg a nemzeti gyász és megemlékezés napját. A halálos áldozatok családjai azt nehezményezik, hogy egy évvel a járvány kitörése óta még semmilyen nemzeti megemlékezés, vagy nemzeti gyásznap nem volt.

Európa több országában már tartottak nemzeti megemlékezést, mint Spanyolországban és Olaszországban is, múlt héten pedig Kanada tartott egynapos nemzeti gyászt.

Forrás: francetvinfo.fr

Növekszik az antiszemitizmus a malmöi iskolákban

A svéd város önkormányzata kutatást végzett óvodáktól kezdve egészen a felnőttoktatásig bezárólag. Eszerint majdnem minden zsidó származású diákot ért már szóbeli vagy fizikai bántalmazás származása miatt. Egy név nélkül nyilatkozó zsidó nő szerint a palesztin-zsidó konfliktusok képződnek le az osztálytermekben. Több zsidószervezet is törvénymódosítást követel a kormánytól.

Forrás: Kvälls Posten

Balesetet szimuláló busszal hívják fel a figyelmet a biztonsági övre

A gyerekek és tinédzsereknél már jól kialakult reflex a biztonsági öv becsatolása a személygépkocsiban, de ugyanez a reflex hiányzik, amikor iskolai autóbuszban utaznak. Franciaország Taninges városában ezért egy buszbaleseteket szimuláló autóbuszt alakítottak ki, ahol az „utasok” saját bőrükön tapasztalhatják meg, mit jelenthet egy karambolozó buszban utazni úgy, hogy nincsenek bekötve.

A felborulást szimuláló autóbusz egyedülálló Európában, a képzés alatt a diákok gyakorolják a baleset utáni gyors evakuálást is. 2015 óta minden autóbuszban kötelező alapfelszereltség a biztonsági öv.

Forrás: francetvinfo.fr

Több orvos szakértő szerint is helytelen az AstraZeneca olaszországi felfüggesztése

Ferruccio Fazio volt egészségügyi miniszter szerint hatalmas hiba volt az AstraZeneca felfüggesztése és több százezer állampolgár elbizonytalanítása, miközben gyors ütemben kellene oltani. Hozzátette, hogy elég lett volna csak a gyártási széria visszavonása. Mario Draghi miniszterelnök azt mondta, hogy amint az Európai Gyógyszerügynökség pozitív szakvéleményt ad az oltóanyagról, gyorsított ütemben folytatják az oltási programot. Ennek ellenére már most drámai következményei vannak az AstraZeneca felfüggesztésének Olaszországban, mert a lakosság nem bízik már a vakcinában. Massimo Galli a milánói korház orvosa szerint is az oltásra kellene bátorítani a lakosságot, így hatalmas károkat okozott a vakcina felfüggesztése és az ezzel járó elbizonytalanítás.

Források:

  • affaritaliani.it
  • iltempo.it
  • video.corriere.it
  • ilgiornale.it
  • affaritaliani.it
  • iltempo.it
  • (Borítóképen: Az új koronavírus elleni oltóközpontként működő római La Nuvola kongresszusi központ zárva van, miután az olasz gyógyszerügynökség (Aifa) bejelentette az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyártó koronavírus elleni oltóanyaga használatának azonnali és országos felfüggesztését, mert Olaszországban két ember meghalt a szérum beadása után. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari)

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.