Karácsonyi lövöldözés Berlinben: négyen megsérültek

A rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi az elkövetőt, három sebesült állapota súlyos.

Magyar Nemzet
2020. 12. 26. 9:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lövöldözést jelentettek szombaton a berlini Kreuzberg városnegyedből, négyen megsebesültek, a támadó elmenekült – közölte a német főváros rendőrsége. A lövések nem sokkal hajnali négy előtt dördültek el, majd 5 óra után nem sokkal a mentőket és a tűzoltókat újra riasztották a helyszínre

A környéket – ahol egyebek közt a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) központja is található – lezárták, helyszíni beszámolók szerint a levegőben rendőrségi helikopter is köröz. A rendőrségi szóvivő közlése szerint az áldozatokat kórházba szállították, a berlini tűzoltóság Twitteren közzé tett tájékoztatása szerint három ember állapota súlyos.

A szóvivő szerint a támadást vélhetően nem politikai indíttatásból követték el. A Bild című lap azt írja, a rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre, a lövöldözés helyszíne fölött helikopterek köröznek. Az AP hírügynökség megjegyzi: egy férfit húztak ki a lövöldözéshez közeli Landwehr-csatornából. A férfi a lábán sérült meg. A csatorna mellett található Möckernbrücke metróállomást a hatóságok lámpával kutatták át, a támadónak azonban egyelőre nincs nyoma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.