Karanténban a vezérkari főnök – Járvány tört ki a Fehér Házban

A tájékoztatás szerint Miller már öt napja önkéntes karanténban dolgozott, amikor bebizonyosodott, hogy megfertőződött.

Forrás: MTI2020. 10. 07. 9:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koronavírusos lett a Fehér Ház egy további munkatársa, Stephen Miller tanácsadó – jelentette be kedden Kayleigh McEnany, az elnöki rezidencia szóvivője.

Tájékoztatása szerint Miller már öt napja önkéntes karanténban dolgozott, amikor bebizonyosodott, hogy megfertőződött. A tanácsadó jól van – mondta a szóvivő a Fox News televíziónak, majd hozzátette: „nyilvánvaló, hogy járvány tört ki a Fehér Házban.”

A ragály elleni védekezést az elnöki rezidencián ugyanakkor a védelmébe vette.

Ami a Fehér Ház „urát”, a koronavírussal szintén fertőzött Donald Trump elnök állapotát illeti, a keddi vizsgálatok szerint ő is jól van, állapota tovább javult.

A járvány a Fehér Házat is elérte
Fotó: MTI/EPA/Abaca/Pool/Yuri Gripas

Karanténban van az amerikai vezérkari főnökök és a katonai csúcsvezetők jó része – jelentette be Jonathan Hoffman, a Pentagon (az amerikai védelmi minisztérium) szóvivője kedden este.

A tárca közlése szerint Charles W. Ray admirálisnak, az amerikai parti őrség parancsnok-helyettesének vírustesztje pozitív lett, és ezért mindenki, aki kapcsolatba került vele, karanténba vonult. A parti őrség közleménye szerint az admirális fertőzésének enyhe tünetei vannak.

Karanténban van Mark Milley tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője, a helyettese, John Hyten tábornok, és önkéntes karanténba vonultak a szárazföldi haderő, a haditengerészet és a légierő parancsnokai is. Ugyancsak elkülönítette magát Paul Nakasone, a kiber-parancsnokság vezetője.

Hoffman szóvivő szerint nem tudni, hogy a parti őrség helyettes parancsnoka hol fertőződhetett meg. Kedden valamennyi, már karanténba vonult katonai vezetőn elvégezték a koronavírus-tesztet, de eddig mindegyik negatív lett, és senkin nem is jelentkeztek a fertőzés tünetei.

A legfelsőbb katonai vezetők körében eddig senki nem fertőződött meg, jóllehet az amerikai aktív és tartalékos haderőnél eddig több mint 47 ezer katonánál diagnosztizálták a vírusfertőzést, 625 katona kórházi kezelésre is szorult, és nyolcan belehaltak a fertőzés szövődményeibe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.