Kazahsztán is elfogadja a magyar védettségi igazolványt

Magyarország már 16 országgal kötött megállapodást egymás védettségi igazolványának elfogadásáról.

Magyar Nemzet
2021. 06. 12. 12:08
null
Hamarosan egy applikációval is igazolhatják védettségüket az oltottak, vagy a fertőzésen már korábban átesők (A képen névre kiállított, személyes azonosító adatokat és az oltás idejét tartalmazó védettségi igazolvány) Fotó: Róka László Forrás: MTVA/Bizományosi: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kazahsztáni hatóságok bejelentették, hogy elfogadják a magyar, a thaiföldi és a mongol védettségi igazolványt, oltási útlevelet – derült ki az egészségügyi miniszterhelyettes, Erlan Kijaszov országos tiszti főorvos által szombaton kiadott rendeletből. A dokumentum értelmében az egészségügyi és járványügyi ellenőrző szervek a határátkelőhelyeken utasítást kapnak arra, hogy

a három ország állampolgárait a védettségi igazolványok felmutatása mellett beengedjék Kazahsztánba.

A rendeletben a hatóságok egyben szakmai ajánlásokat tettek a lakosság beoltására, valamint a vakcinák tárolására és szállítására. Kazahsztánban február elsején kezdődött el az oltási kampány az orosz Szputnyik V védőoltással. Április 26-ától megindult a koronavírus ellen helyben kifejlesztett vakcina, a KazVak beadása is. Emellett április végén a kazah Nemzeti Jóléti Alapítvány a kínai Sinopharm gyógyszeripari vállalattól egymillió adag HayatVax típusú védőoltást vásárolt. Ezenkívül június elején az országba érkezett a kínai Sinovac Biotech gyógyszerpari cég által gyártott CoronaVac védőoltás első félmilliós szállítmánya.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapja szerint egyébként már 16 országgal született megállapodás a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről. Ezek: Albánia, Bahrein, Ciprus, Cseh Köztársaság, Észak-Macedón Köztársaság, Grúzia, Horvátország, Marokkó, Moldova, Mongólia, Montenegró, Szerb Köztársaság, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.