Hat ember sérült meg egy késeléses támadásban Skóciában

A támadó kiléte egyelőre nem ismert, de egy rendőrt is megszúrt, mielőtt lelőtték volna.

Bendarzsevszkij Anton
2020. 06. 26. 15:42
Scene of reported multiple stabbings in Glasgow
BRITAIN-SECURITY/GLASGOW Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat ember sérült meg egy késeléses támadásban Glasgow belvárosában. A tragédia pénteken történt, helyi idő szerint 12:50 perckor az egyik skóciai szállodában. A beszámolók szerint a késelés a Park Inn Hotel recepciójánál történhetett. A hotelben a BBC szerint menedékkérőknek nyújtanak ideiglenes szállást. A rendőrség az incidens bejelentése után két perccel érkezett a helyszínre, és lelőtte a támadót. Eredetileg a hírek három halottról is szóltak, de a támadón kívül a többi esetet nem erősítették meg a hatóságok.

– Mély szomorúsággal tölt el a glasgow-i szörnyű esemény, gondolataimban az áldozatokkal és a családtagjaikkal vagyok

– írta ki Boris Johnson brit miniszterelnök a személyes Twitter-profilján.

A támadó személyét és indítékait egyelőre nem ismerjük, a rendőrség csak azt közölte róla, hogy férfi, társa nem volt. Jelenleg nem áll fenn terrorizmus gyanúja a skót hatóságok tájékoztatása szerint. Hat ember sérült meg, kórházban kezelik őket. Köztük van az egyik rendőr is, aki súlyos, de stabil állapotban van. A legfiatalabb sérült 17 éves, a legidősebb 53.

Fotó: Reuters

– Láttam egy férfit, aki a földön feküdt, afrikai származású, cipő nem volt rajta. A földön volt, valaki tartotta az oldalát, nem tudom, hogy lőtt vagy szúrt sebe volt, vagy mi volt az – mondta a BBC-nek nyilatkozó egyik szemtanú, Craig Milroy. – Ezután nyüzsgést láttunk, mentőket, majd felfegyverzett rendőröket, akik a szállodához rohantak. Továbbra is kint álltunk, majd jött a rendőrség és a rohamosztagosok, végül a mentősök szóltak nekünk, hogy menjünk vissza és zárjuk be az ajtót – írta le a látottakat Milroy.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.