Késes támadás történt Kavaszakiban

Helyszíni beszámolók szerint a késelés következtében pánik alakult ki, a gyermekek rémülten sikoltoztak, egyes szülők pedig a gyermekeiket keresték a felfordulásban.

Magyar Nemzet
2019. 05. 29. 9:48
Rescue workers operate at the site where sixteen people were injured in a suspected stabbing by a man, in Kawasaki, Japan
Mentők biztosítják a tetthely környékét Fotó: KYODO Kyodo Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Késsel támadt egy buszmegállóban várakozókra egy férfi tegnap a Tokió melletti Kavaszakiban, a támadásban egy 12 éves kislány és egy 39 éves férfi életét vesztette, továbbá tizenkét gyerek és három felnőtt megsebesült, közülük többen súlyosan – írta az Aszahi Simbun című japán lap. A két áldozat a kórházban halt bele a sérüléseibe. Az áldozatok többsége hat-hét éves diáklány volt, egy katolikus magániskola tanulói.

A gyerekek az iskolabuszra készültek felszállni, amikor rájuk vetette magát a késelő. A merénylet után a támadó nyakon szúrta magát és meghalt. A hatóságok az elkövetőt egy 51 éves helyi lakosként azonosították. A rendőrök a helyszínen két kést is találtak, írta a távirati iroda. Helyszíni beszámolók szerint a késelés következtében pánik alakult ki, a gyermekek rémülten sikoltoztak, egyes szülők pedig a gyermekeiket keresték a felfordulásban.

Mentők biztosítják a tetthely környékét
Fotó: Reuters

Donald Trump amerikai elnök, aki hétfőn, négynapos látogatása után hagyta el a szigetországot, együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak és a japán népnek.

Japánban egyébként ritka az effajta erőszakos bűncselekmény, de előfordultak súlyosabb incidensek. Kilenc évvel ezelőtt tucatnál többen megsebesültek, amikor egy iskola- és távolsági buszra várakozókat késeltek meg a főváros külterületén. Két évvel korábban, 2008-ban Tokióban egy 28 éves ember teherautóval hajtott bele a gyalogosátkelőnél a tömegbe, három embert elgázolt, további négyet halálra késelt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.