Kiakadt a válságkezelésre Guy Verhofstadt

A korábbi belga kormányfő Ursula von der Leyent hibáztatja a lassú eljárás miatt az Európai Unióban – írja a Mandiner.hu.

Forrás: mandiner.hu2021. 02. 16. 17:40
VERHOFSTADT, Guy
Guy Verhofstadt Fotó: Olivier Hoslet Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa egyik legbefolyásosabb és legismertebb politikusa, Guy Verhofstadt szerint a Brüsszel és Westminster közötti vakcinügy kezelése egy „diplomáciai katasztrófa volt”, ami megtorpedózta az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti kapcsolatokat.

A volt belga miniszterelnök és az Európai Parlament tavalyig tartó brexitkoordinátora Von der Leyen asszonyt hibáztatta az oltások „fiaskójáért”.

Guy Verhofstadt

Verhofstadt már korábban is igen kritikusan fogadta az Európai Bizottság elnökének pánikszerű helyzetkezelését, amely számos, az egész uniót érintő problémával fenyeget. Figyelmeztette továbbá Von der Leyent – aki az Egyesült Királysággal szemben nem igazán tudta biztosítani a Covid–19 vakcinaellátást –, hogy ezzel drasztikusan meghosszabbította a járvány idejét a kontinensen.

– Fiaskónak hívtam, és ez bizony egy fiaskó is. Két hónap után az oltottság drámaian alacsony Európában. Átlagosan nem több, mint négy százaléka kapta meg az első oltást az uniós polgároknak

– folytatta Verhofstadt. Úgy ítéli meg a belga politikus, hogy a vakcinák új exportengedélyének bevezetése is csak felesleges terhet jelent, és szembemegy a gyors oltakozás igényével.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Ursula von der Leyen a vakcináról: Túl lassúak és magabiztosak voltunk

Kemény kritikát kapott az európai parlamenti (EP) képviselőktől Ursula von der Leyen, aki szerda reggel az EP-ben kelt a bizottság vakcinabeszerzésének védelmére. Az elnöknő szerint mára lendületet vett az európai oltási kampány, és kemény munkával teljesülhet a célkitűzés, miszerint nyár végéig az európai felnőttlakosság hetven százaléka oltottá válik. A képviselők olyannyira nem osztották Von der Leyen optimizmusát, hogy volt, aki az Európai Bizottság elnökének lemondását követelte.

A cikk ITT olvasható tovább.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.