Kínában 2700 csempészett elefántagyart foglaltak le egyetlen nap alatt

Kínában több mint 2700 csempészett elefántagyart foglaltak le a hatóságok március 30-án egy régóta működő nemzetközi bűnbanda elleni nagyszabású akcióban.

Forrás: MTI2019. 04. 15. 21:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elkobzott elefántagyar összsúlya 7,48 tonna, ami az utóbbi évek legnagyobb fogása Kínában – közölte hétfőn a kínai vámhivatal. A csempészési ügyben 20 gyanúsítottat tartóztattak le.

A lefoglalt elefántagyar Nigériából és más afrikai országokból származik. Több országon is keresztülutaztatták, mielőtt Kínába érkezett, ahol egy hulladékfeldolgozó telepen helyezték el az értékesítésre várva.

Kína, a világ legnagyobb elefántcsontimportőre tavaly teljes tilalmat rendelt el az elefántcsont kereskedelmére. Az év eleje óta összesen 8,48 tonna elefántagyart vagy elefántcsontból készült tárgyat, valamint több mint 500 tonnányi védett állatfajt koboztak el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.