Kínában 40 ezer tonna sertéshúst szabadítanak fel a tartalékokból

Kínában az állam 40 ezer tonna fagyasztott sertéshúst szabadít fel a tartalékaiból, hogy biztosítsa a stabil ellátást a január 25-i kínai holdújév előtt.

Forrás: MTI2019. 12. 10. 20:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húsmennyiséget december 12-én árverésen értékesítik. Kínában a sertéspestis miatt az elmúlt egy évben számottevően csökkent a sertésállomány, ennek hatására a sertéshús ára jelentősen nőtt. Novemberben a sertéshús ára 110,2 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál.

Elsősorban ennek a hatására közel nyolcéves csúcsra nőtt az infláció az ázsiai országban.

Kínában a kormány azzal próbálja letörni a sertéshús árát, hogy növeli a sertéstenyésztőknek nyújtott támogatásokat, növeli a sertéshús importját és fokozatosan felszabadítja a fagyasztott sertéshús-tartalékokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.