Kínában kétéves mélyponton az új lakások áremelkedése januárban

Kínában közel kétéves mélypontra lassult az új lakások árának emelkedése januárban, amit szakértők egyértelműen az új koronavírus hatásának tudnak be.

2020. 02. 17. 19:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai statisztikai hivatal hétfőn azt közölte, hogy az ország hetven legnagyobb városában az új lakások átlagos ára éves összevetésben 6,3 százalékkal, 18 hónapja legkisebb ütemben nőtt januárban a decemberi 6,6 százalékos emelkedés után.

Havi összevetésben a lakásárak emelkedése 0,2 százalékra lassult januárban a decemberi 0,3 százalékról. Januárban a vizsgált 70 városból 47-ben jegyeztek fel drágulást, egy hónappal korábban 50-ben.

Kínában januárban már 57. hónapja drágultak az új lakások annak ellenére, hogy az ország gazdasági növekedése lassul, és a kormány több intézkedést hozott annak érdekében, hogy visszafogja az áremelkedést, 2016-ban pedig szigorú fellépést hirdetett az ingatlanspekuláció ellen, szigorítva a lakásvásárlás feltételeit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.