Kínzással és gyilkossággal vádolt migránsokat fogtak el Szicíliában

A szicíliai rendőrség elfogott három migránst, akiket líbiai táborokban elkövetett bűncselekményekkel, köztük embercsempészettel, kínzással, gyilkossággal és nemi erőszakkal vádolnak – közölték a helyi hatóságok hétfőn.

Forrás: MTI2019. 09. 16. 12:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A migránsok az Alex nevű NGO hajóval érkeztek júliusban Lampedusára, és egy messinai fogadóközpontban éltek.

Az elfogottakat azzal vádolják, hogy líbiai táborlakókat kínoztak, és pénzt csikartak ki hozzátartozóikból, hogy békén hagyják őket. A bűnözőket a hajón velük együtt utazók ismerték fel, és jelentették fel az olasz rendőrségnél.

„A nyomozás a líbiai táborokban uralkodó embertelen életkörülmények bizonyítéka” – mutatott rá a vizsgálatot vezető Luigi Patronaggio szicíliai ügyész. „Fontos, hogy nemzetközi szinten is tegyünk az alapvető emberi jogok védelméért, és felvegyük a harcot az emberiesség elleni bűncselekményekkel szemben” – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.