Kis-Benedek József: Valószínűbb, hogy terrorcselekmény történt Utrechtben

Tanú van arra, hogy a támadást összefüggésbe hozták az Iszlám Állammal, sőt az „Allah Akbar” kiáltást is hallották – magyarázta Kis-Benedek József az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában. A nemzetbiztonsági szakértő az utrechti lövöldözéssel kapcsolatban elmondta, a jelek inkább terrorcselekményre utalnak és nem családi leszámolásra.

Forrás: ECHO TV2019. 03. 19. 11:39
null
Utrecht, 2019. március 18. Az Utrecht belvárosában elkövetett lövöldözés áldozatának letakart holtteste a helyszínen 2019. március 18-án. A rendőrség szerint az elkövető még szabadlábon van. MTI/EPA/ANP/Robin Van Lonkhuijsen Fotó: Robin Van Lonkhuijsen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kis-Benedek József a műsorban arról beszélt, hogy a történéséket megvizsgálva, inkább valószínűsíthető a terrorcselekmény. Az elkövetőt egyszer már elítélték lövöldözésért, először azt mondták egyedül volt, kedd reggelre azonban már három embert vettek őrizetbe – magyarázta a nemzetbiztonsági szakértő.

Kiemelte: tanú van arra, hogy a támadást összefüggésbe hozták az Iszlám Állammal, sőt az „Allah Akbar” kiáltás is elhangzott.

Hozzátette, ezekből pedig arra lehet következtetni, hogy ez terrortámadás és nem családi leszámolás.

Az ügyet az is nehezíti, hogy homlokegyenest ellentétes információk jelennek meg a holland sajtóban, így egyelőre nem tiszta a kép. A nemzetbiztonsági szakértő elmondta, a törökök is nyilatkoztak, azonban ők sosem ismernék el azt, hogy kapcsolatban állnak az Iszlám Állammal.

Jelen esetben azonban elképzelhető, hogy a török származású férfi kapcsolatban állt a szervezettel – magyarázta Kis-Benedek József.

A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO TV weboldalára kattintva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.