Kitiltották a fehérbőrű embereket a franciaországi Pride szervezői

Adóellenőrzés indult I. János Károly, egykori spanyol király ellen; A muzulmán férfi saját imáit mormolta egy francia katolikus misén, majd „Allahu akbar”-ral köszönt el a paptól. Elfogadta a spanyol szenátus az új gyermekvédelmi törvényt; „Fehérmentes homogén zónákat” terveztek a franciaországi Pride szervezői.

2021. 05. 13. 12:30
null
Sao Paulo, 2019. június 24. Résztvevõ a 23. alkalommal rendezett Sao Pauló-i melegfelvonuláson 2019. június 23-án. Az LGBT-közösség (leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transznemûek) tagjai a New York-i Stonewall Inn melegbárban 1969-ben történt rendõri razziára és az azt követõ, hónapokig tartó zavargásokra emlékeztek meg, amely eseményt a melegjogi mozgalom kezdetének tekintik. MTI/EPA/EFE/Marcelo Chello Fotó: Marcelo Chello
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adóellenőrzés indult I. János Károly, egykori spanyol király ellen

Az adóhivatal tájékoztatta szerdán az Arab Emírségekbe menekült királyt, hogy kivizsgálják legutóbbi banki műveleteit. I. János Károly februárban 4,4 millió eurót utalt az államnak, mellyel rendezni kívánta korábbi adótartozásának második részletét, és nem titkolt célja volt, hogy ezután visszatérhessen hazájába.

A spanyol állam szerdán közölte, hogy a királyt senki sem űzte el Spanyolországból, de akárhol is tartózkodik, kötelessége igazolni a nagy összegű kifizetést, ezért most kivizsgálják, honnan származik a pénz, amit az államnak kifizetett. Az ex-király tavaly nyáron hagyta el Spanyolországot, miután kis híján börtönbe került kenőpénz elfogadása miatt, egy szaúd-arábiai vasúti beruházás kapcsán.

Forrás: LAVANGUARDIA, Tóth Brigitta

A muzulmán férfi „Allahu akbar”-ral köszönt el a katolikus paptól Franciaországban

A francia rendőrség kommandósai rohamozták meg a lyon-i Saint-Martin d’Ainay bazilikát, miután a misét celebráló papok riasztották őket egy gyanúsan viselkedő muzulmán férfi miatt. A muzulmán férfi a katolikus mise kezdetén az első sorban foglalt helyet és saját vallása szerint hangosan imádkozott. A plébános megkérte a férfit, hogy helyezkedjen el egy távolabb eső padban, hogy a két hangos imádság ne zavarja egymást. A férfi engedelmeskedett, majd távozása előtt, hátizsákkal a hátán az egyik pap szemébe nézve, rezzenéstelen arccal mondta: Allahu akbar.

A mise közben a helyszínre riasztott rendőrség 13 kommandósa vette őrizetbe a muzulmán férfit, akiről – a katolikus templomban tanúsított viselkedése: hangos imája és Allah dicsőítése miatt – a papok azt feltételezték, hogy iszlamista terrortámadást készült végrehajtani.

Forrás: FR.SPUTNIKNEWS

Elfogadta a spanyol szenátus az új gyermekvédelmi törvényt

A megreformált gyermekvédelmi jogszabályokat csak egyetlen párt, a szélsőjobboldali Vox nem támogatta, mindenki más igennel voksolt rá a szerdai ülésen.

Az új előírások értelmében a gyerekek 18 helyett 35 éves korukig feljelenthetik majd bántalmazóikat és elegendő lesz egyszer vallomást tenniük a velük történtekről. Emellett az elmúlt hetekben olyan újítások is bekerültek az áprilisban jóváhagyott törvénybe, mint a bevándorló fiatalok meztelenre vetkőztetésének és nemi vizsgálatának tilalma, mellyel eddig a papírral nem rendelkezők életkorának megállapítása volt a cél. Az új szabályok ebben az esetben úgy rendelkeznek, hogy ha egy migráns fiatal nagykorúsága nem állapítható meg egyéb módon, akkor kiskorúnak kell őt tekinteni. Az új gyermekvédelmi törvény most már csak a kongresszus végleges jóváhagyására vár.

Forrás: EUROPAPRESS, Tóth Brigitta

Kitiltották és megfenyegették a fehérbőrű embereket a franciaországi Pride felvonulás szervezői

A franciaországi Touraine város LMBTQ aktivistái életveszélyes fenyegetéseket kaptak a közösségi médiában, mivel a homofóbia és transzfóbia elleni Pride rendezvényt a szervezők úgy hirdették meg, mint a „fehérbőrűektől mentes homogén zónát”, amelyen csak a színesbőrű résztvevőket látják szívesen.

A közösségi médiában meghirdetett eseménynél a kommentelők kifogásolták, hogy miközben a szervezők éppen az LMBTQ közösség elleni állítólagos gyűlölet és kirekesztés ellen akarnak tiltakozni, ők maguk lettek a fáklyavivői a gyűlölködő és kirekesztő magatartásnak.

Johan Yager, a touraine-i LMBTQ Központ vezetője egy televíziós interjú során kifejtette, hogy a „fehérmentes homogén zónákra” azért van szükség, mert a Pride felvonulás résztvevői így „felszabadultabban és zavartalanul tudják a testfetisizmussal és az egzotikus megjelenésükkel képviselni követeléseiket”. A tours-i Pride felvonulás szervezői a szombatra meghirdetett rendezvényt törölték, hivatkozva a „szélsőjobboldali, homofób aktivisták fenyegető üzeneteire”.

Forrás: FRANCEBLEU, FR.SPUTNIKNEWS, FRANCEBLEU

Kiemelt kép: MTI/EPA/EFE/Marcelo Chello

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.