Komoly csapást mértek a terroristákra Kenyában

Forrás: MTI2020. 03. 08. 13:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kenyában a hatóságok végeztek az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet két feltételezett tagjával – közölte a rendőrség szombaton.

A beszámoló szerint az összecsapás Garissa megyében történt, nem messze a szomáliai határtól. A rendőrségi tájékoztatóból kiderült: a hatóságok arról értesültek, hogy fegyveresek túszokat ejtettek, és váltságdíjat követeltek a megye egyik részén. A helyszínre kivonuló rendőrségi osztag összetűzésbe került a fegyveresekkel.

Az összecsapásban megölték a két terroristát, akiknél nagy mennyiségű lőszer és lőfegyver volt.

Kenyában magas szintű készültség volt érvényben a biztonsági erőknél, miután olyan értesüléseket kaptak, hogy az al-Shabaab terrorszervezet egy meg nem határozott helyszínen támadásra készül. A rendőrség megerősítette a jelentősebb intézmények védelmét.

A szomáliai dzsihadista szervezet rendszeresen hajt végre támadásokat Kenyában megtorlásul amiatt, hogy Kenya 2011-ben katonákat küldött Szomáliába a közös határ menti támadások és emberrablások miatt.

A terrorszervezet az év eleje óta fokozta támadásait Kenyában. Januárban négy iskolás gyerek halt meg a szomáliai dzsihadisták és garissai rendőrök közötti tűzpárbajban. A támadók egy távközlési tornyot is célba vettek támadásukban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.